• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Dursun Çiçek`ten İnternet Andıc`ı İtirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda `AK Parti ve Gülen`i bitirme planı` olarak bilinen belgeyle ilgili açılan davada tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu söyledi. Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, evrak değil, sadece bir kağıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor." dedi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın 22. duruşmasında, tutuklu sanıklardan Kurmay Albay Dursun Çiçek, Avukat Serdar Öztürk ve eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Müdürü Deniz Yıldırım hazır bulundu. Kırmızı bültenle aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Bedrettin Dalan ile diğer 3 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar ile avukatların taleplerinin alınacak olması nedeni ile tanık dinlenmesi işlemine ara verdiklerini açıkladı. Talepte bulunmak için ilk sözü tutuklu sanık Çiçek aldı. Sanık Çiçek, Ramazan ayının tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Çiçek, mahkeme heyetine hitaben, "Akıl ve vicdanınıza göre karar verdiğinize inanıyoruz. Aksi halde geçen hafta aksaçlı Genelkurmay Başkanı örneğinde olduğu gibi verirsiniz istifanızı verir çeker gidersiniz." ifadesini kullandı. Asker sanıkların hukuksuzca tutuklandığını ve aileleri ile birlikte işkence çekmeye mahkum edildiğini ileri süren Çiçek`in, "Bu saate kadar akıl ve vicdanınız ile kararlar verdiğinize inanarak sabrettik. Ancak her sabrın bir sonu vardır. `Hukuki süreç işliyor` yalanına kimse inanmıyor artık." şeklindeki sözleri dikkat çekti.

İnternet andıcı belgesinin gerçek bir belge olduğunu ve bunu her yerde anlattığını belirten sanık Çiçek, "Bunu her yerde söyledim. Bu (İrticayla Mücadele Eylem Planı) sahte plan da gerçek olsa bunu da söylerdim. Oysa bizimkisi belge değil, evrek değil, sadece bir kağıt parçası ama bizim tutuklanmamıza yetiyor." dedi. İnternet andıcı belgesi ile ilgili olarak da Çiçek, "Bir internet sitesinde 5 ayrı haber yayınlanmış. O haberler de başka kaynaktan alınmış. Ayrıca 200 haber var deniliyor ama bu internet sitelerinin arşivleri yok edildiği için bu haberleri bulmak imkansız." ifadesini kullandı.
Dursun Çiçek, Ziraat Bankasında Müdürlük yapan eşinin Ardahan Hanak`a tayin edilmesini ise, "Devlet kin güdüyor." olarak değerlendirdi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir