• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakır Söz: Osb`nin Kangren Hadiseleri
Kangrenleşmiş sorunlarla boğuşan Diyarbakır Osb için kollar sıvandı. Yatırım yapmayan üyeler için iptal işlemi başlatılırken, demiryolu, doğalgaz ve yeni sahalar için komite oluşturuldu.

ÖZ Diyarbakır: Bdp`den Veto Kararına Tepki
Diyarbakır İl Genel Meclisi`nin, ocak ayından beri onaylanması için Valiliğe gönderdiği bütçenin defalarca veto edilmesine Bdp`li vekiller ve meclis üyeleri tepki gösterdi.

Özgür Haber: Burkay: D.Ü`nün İlk Bilimsel Yayını
Dicle Üniversitesi (D.Ü) Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vatan Kavak`ın, Avrupa`lı anatomist ve embriyologlarla hazırladığı, D.Ü`nün ilk bilimsel yayını olan ve Avrupa`nın birçok üniversitesinde ders kitabı olarak okutulan ``The Anatomy and Embrioyology For Sciences`` (Sağlık Bilimlerinde Embriyoloji ve Anatomi) kitabı Riga Stradins Üniversitesinde törenle tanıtıldı.

"Firari Hizbullah Yöneticisinin Son Fotoğrafı"
Diyarbakır D Tipi Cezaevi`nde Hizbullah örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklu bulunurken, tutukluluk süreleri 10 yılı aştığı için örgütün askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar ile birlikte salıverildikten sonra ortadan kaybolan şura üyesi Edip Gümüş`ün, kaçtıktan sonraki son fotoğrafı yayınlandı. Ramazan ayı nedeniyle Gümüş, `tesettür seferberliği` çağrısında bulundu.

Güneydoğu Ekspres: Duhok`lu Gazetecilerden Kurbanoğlu`na Ziyaret
Duhok Basın Mensupları Merkezi`nin organizasyonuyla Diyarbakır`a bir gezi düzenleyen Duhok`lu gazeteciler, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu`nu makamında ziyaret ederek, ilçeye yapılan hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Duhok Basın Mensupları Grubu Başkanı Hakim Hekmat başkanlığındaki kalabalık gazeteci heyetini, Başkan Kurbanoğlu ve Belediye meclis üyeleri karşıladı. Diyarbakır`ı çok beğendiklerini dile getiren Basın Mensupları Grubu Başkanı Hakim Hekmat, "Amed halkı çok misafirperver. Dilimiz, örf ve adetlerimiz aynı olduğu için hiç yabancılık çekmedik. Amacımız buradaki görev yapan gazetecilerden, belediye başkanlarından ve yerel yönetimlerden bilgi alışverişi yapmak. Kendileriyle daha iyi kaynaşmak için ülkemize davet ediyoruz" dedi.

M. Salih Keskin - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir