• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ebeveynler Eğitimi Ciddiye Almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitim, deha potansiyeline sahip çocuklarımızın yeteneklerini keşfetme ve geliştirme sanatıdır. Çocuğun asıl öğretmenleri anne ve babasıdır. Çocuklarla meşgul olmak, onlarla bilgi, sevgi ve dua paylaşımında bulunmak zevkli ve mutluluk verici bir eylemdir.
 
Allah bir yandan insan beynini öğrenmek üzere yaratıyor ve bir yandan beynin ilimle beslendiğini bildiği için kâinat kitabını yaratıyor ve Kur’an’ı gönderiyor ve “Seni yaratan Rabb’inin adıyla oku!” buyuruyor, bir yandan da okuma ve öğrenmeyi ödüllendiriyor. Sadece insan beyni okumaya, öğrenmeye, ilmi geliştirmeye müsaittir.
 
Kafatasımızın içinde dana beyni olsaydı, otlağa koşardık. Kedi beyni verilseydi bize, ciğercinin önünde nöbet tutardık. Göz görmek, ayak yürümek, dil konuşmak için yaratıldığı gibi beyin de öğrenmek için yaratılmıştır. Öğrenen beyin mutlu olur. Bu sebeple 2-3 yaşından itibaren çocuklar soru makinesine dönüşür. Meraklı yaratılmışlardır. Öğrenmek ve mutlu olmak isterler.
 
“Çocuklarımıza okuma ve öğrenmeyi nasıl sevdirelim” diyenlere şu cevab verilir.
 
Onlarda öğrenme merakı doğuştan var, o merakı yok etmeyin yeter. Ayrıca motive etmenize ihtiyaç yoktur.
İlim adamları, insanların en çok çocuklarla birlikte iken mutlu olduğunu keşfetti. Ev, araba, vs. alarak mutlu olacağını zanneden ailelere şu tavsiye edilebilir: Çocuklarıyla yeterince meşgul olmaları, onlara Allah’ı, Sevgili Peygamberimiz’i, İslam’ı ve her türlü
 
ilmi öğretmeleri haklarında daha hayırlı olacaktır.
 
Çocuğunu sevmeyen aile yoktur fakat doğru eğitim metotlarını bilmeyen anne ve baba vardır.
 
Anne ve babalar, eğitimi ciddiye almalıdırlar.
 
Kendilerini ve çocuklarını mutlu edecek olan çocuk eğitimine önem vermelidirler. Doğru eğitim metotlarını öğrenerek okullardaki öğretmenlerle işbirliği yaparak çocuklarını geleceğe hazırlamalıdırlar. Eğitimi okula ve öğretmenlere devretmek yanlıştır.
Çocuk okulda en fazla 6-7 saat bulunur. Günün geriye kalan 17-18 saati evde ve ailenin sorumluğu altında geçer. Bu büyük
zaman dilimini etkili ve verimli bir şekilde değerlendirmek gerekir.
 
Geleneksel eğitim anlayışı yetersiz hâle geldi. Tv, bilgisayar, internet, cep telefonu ve karmaşık sosyal hayat, eğitimi öğrenilmesi gereken zorlu bir sanat hâline getirdi. Onun için eğitim sanatını uzmanlarından veya kitaplardan öğrenmeliyiz.
Çocuklarımız, biz öldükten sonra arkamızdan dua edecek ve amel defterimizi açık tutacak sevap hazinelerimizdir. Bu sebeple başta Peygamber Efendimiz (SAV) ve etkili öğretmenlerin öğretim metotlarını öğrenerek çocuklarımızın gönlünü ve beynini fethetmeliyiz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir