• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...

BİNGÖL-BÜ' Ev sahipliğinde, kentin kalkınması ve gelişmesi için yapılacak çalışmaların değerlendirildiği "Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı" Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Üniversite senato odasında yapılan toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, Organize Sanayi Müdürü Mürşit Aytekin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut ilhan, FKA İl Temsilcisi İsa Telimen, Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Üyeleri, İş adamları ve Üniversitenin ilgili birimlerinden akademisyenler katıldı.

"Üniversite olarak, sanayiye yönelik bilimsel AR-GE destekleri için her türlü yardımlarda bulunabiliriz." diyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, '' Üniversite size AR-GE hizmeti verecekse sizden talep gelmesi lazım. Proje bazında da eşgüdümlü bir şekilde proje yapma kültürünü geliştirmemiz gerekir." dedi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı" n da Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Bir kentin kalkınmasında üniversitenin çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
Üniversitemiz, ilimizin gelişimine kalkınmasına önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Üniversitemiz, kısa sürede 10 bin öğrenciye ulaştı. Üniversite, bacasız bir fabrika gibi Bingöl için büyük bir yatırım olup, bu konuda büyük emekler harcayan sayın rektörümüze ve ekibine teşekkür ederim."


Yapılan konuşmalarından ardından yapılan değerlendirmede, AR-GE çalışmalarında üniversitenin sanayicilerin yanında yer almasının önemi vurgulanarak, üniversitenin ilgili elemanlarının saha çalışması ve ziyaretlerle, sanayicinin problemlerinin tespit edilmesi, yeni fikir ve projelerin geliştirilmesi benimsendi.(Nihat Kanat-İLKHA)