• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Yemen'den son dakika açıklaması: İki hedef vuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 

''Yemen deniz kuvvetleri, Kızıldeniz'de Amerikan destroyeri USS MASON'a uygun sayıda deniz füzesi ile askeri operasyon gerçekleştirdi ve Allah'a şükür isabetli bir şekilde vurdu.

Deniz kuvvetleri, füze kuvvetleri ve hava kuvvetleri, Kızıldeniz'deki ‘Destiny’ adlı yük gemisine yönelik ortak bir operasyon gerçekleştirdi, Allah'a şükür isabetle vurdu.

Geminin (Destiny) hedef alınması, başka bir limana gittiğini iddia ederek ve aldatma ve kamuflaj kullanarak 20 Nisan'da Umm er-Raşraş limanına gitmesi ve işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin geçişini yasaklayan kararı ihlal etmesi sonrasında geldi. Ancak gemi silahlı kuvvetlerimizin gözetim ve takibi altında olup, işgal limanlarına girmemesi yönünde uyarılarda bulunulmuştu. İşgal altındaki Filistin limanlarına girmemesi yasağını ihlal etmekte ısrar ederek, bölgede sefer yapması yasaklanan gemiler listesine alındı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, önce Allah'ın izniyle, ardından büyük Yemen halkımızın ve bu ümmetin tüm özgür insanlarının desteğiyle, mazlum Filistin halkına destek ve aziz Yemen'in savunması için askeri operasyonlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu operasyonlar, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması ve Filistin halkına yönelik saldırının durdurulması dışında durmayacak.'' denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir