• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
Van Valiliği`nden Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği, Van-Başkale karayolunda düzenlenen saldıryla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik, PKK`lıları taşıyan otomobilden, askeri araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 3 asker hayatını kaybederken, 4 askerin de yaralandığını belirtti.

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Van Valiliği, "Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Van-Hakkari karayolunda yol emniyeti almak üzere görevlendirilen zırhlı araç ve yakınındaki personele, bugün saat 15:15 sıralarında, sivil Clio marka otomobil içerisinden, terör örgütü mensupları tarafından el bombası atılmış ve müteakiben yakınındaki personele uzun namlulu silahlar ile ateş açılması sonucu,1 astsubay, 2 uzman jandarma çavuş şehit olmuş, 4 personel yaralanmıştır. Ateşe karşılık verilmesi sonucu terör örgütü mensuplarından da yaralanan olduğu değerlendirilmektedir. " şeklinde bilgi verdi.

Açıklamada olay yerinden geçmekte olan Başkale İlçe Kaymakamının aracının isabet alması sonucu cam kırıklarından Kaymakam Bilgihan Bayar ve yakın koruması hafif şekilde yaralandığı ve bölgede terör örgütü mensuplarının yakalanması için geniş çaplı operasyon faaliyetleri devam ettiği bilgilerine de yer verildi.

Öte yandan PKK saldırısında hayatını kaybeden akserlerin kimlikleri belli oldu. Buna göre, saldırıda Gaziantep Oğuzeli nufusuna kayıtlı Jandarma Astsubay Çoşkun Tanrıöver, Konya Akşehir nüfusuna kayıtlı Uzman Jandarma Ramazan Sağ ve Mersin Anamur nüfusuna bağlı Uzman Jandarma Serkan Angay hayatını kaybetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir