• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
Bingöl`ün 40 Yıllık Hayali Gerçekleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay`ın Bingöl`ün en büyük sorunu olan Altyapı sorununun giderilmesi için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç verdi. Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi(SUKAP)kapsamında Bingöl`ün 40 yıllık hayali gerçekleşiyor. Şehrin altyapı projesi 7 Eylül 2011 Çarşamba günü Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda saat 15.00`te ihaleye çıkacak. Şehrin kanalizasyon ve yağmur suyu projesi yapım işi sözleşme imzasından sonra 700 takvim gününde teslim edilecek.

 

Dün saat 17.00`de Bingöl Belediyesi Başkanlık Makamında Basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl`ün 40 yıllık hayali olan şehrin altyapısı ile ilgili olarak gazetecileri bilgilendirdi.

40 yıllık hayal gerçekleşiyor
Yaklaşık 2 yıldır altyapı ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, " Gerek projelerin hazırlanması, gerek finansmanının temin edilmesi ve gerekse diğer bütün prosedürlerinin yola koyulması adına Allah`a şükür bugün itibariyle bu konuda somut bir noktaya gelmiş durumdayız. Bingöl`ün 40 yıldır kullandığı şehir kanalizasyonunu bu şehre yetmediğini, yetmeyeceğini hepimiz biliyoruz ve günlük hayatta da bunun birçok sorununu vatandaşlarla birlikte bizde yaşıyoruz. Sizlere de intikal ediyor" dedi.

Bingöl`ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek
Bingöl`ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda planlanan şehir kanalizasyonu Bingöl`ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildiğini ve hiçbir noktayı dışarıda bırakmadan arıtmaya bağlanacak şekilde projesi İller Bankası tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Atalay, "Altyapımız İhaleye hazır vaziyete gelmişti. Ayrıca bugüne kadar Bingöl`de hiç yapılmayan yağmursuyu şebekesi de ilk defa projelendirildi ve o projemizde Allah`a şükür bitti. Bugün ihale edilir vaziyete geldi.

Tabii bütün bu uğraşların sonucunda somut olarak ta 7 Eylül 2011 Çarşamba günü sat 15.00`te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda Bingöl şehir kanalizasyonu ve yağmur suyu şebekesinin ihalesi yapılacak. Bu ihale tüm halkımıza açık bir şekilde yapılacak. Halkımızı ve basınımızı da 7 Eylül 2011 Çarşamba günü saat:15.00`te belediyemize davet ediyoruz. Gelip ihaleyi izlemelerini bekliyoruz. Artık 7 Eylül 2011 tarihi itibariyle yapılacak ihalenin sürecinin sonunda da kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerinin inşaatına başlanmış olacak" diye konuştu.

700 takvim günü içerisinde bitirilmiş olacak
Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi ile ilgili teknik ayrıntıları açıklayan Atalay, "Yaklaşık 250 km yapılacak olan kanalizasyon hattı var. Yaklaşık 25 km de yağmur suyu hattı var. Toplam 275 km altyapı gerçekleştirilmiş olacak. 250 km kanalizasyon, 25 km de yağmur suyu şebekesi. Bunlar iki ayrı hat olarak yapılacak. Bu da bugüne kadar hep şikayet konusu olan kanalizasyon yükünü hafifletmiş olacak. Yani yağmur suyu ayrı bir şekilde drene edilecek. Kanalizasyon şebekesi de ayrı bir şekilde arıtmaya bağlanmış olacak.

Arıtma Tesisimizde inşallah bu yılsonuna kadar faaliyette olacak. Kanalizasyon şebekemiz bittiği anda Arıtma Tesisi`ne direk bağlanıp orada arıtılmış olacak. Kanalizasyon şebekesi bitinceye kadar da mevcut hattımız yine arıtma ile çalışmış olacak. Kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı sözleşme tarihinden itibaren 700 takvim günü içerisinde bitirilmiş olacak. Yani 2013 yılının sonunda bitmiş olacak."dedi

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir