• DOLAR 32.568
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2433.684
  • ...
Mustazaf Der`in İmza Kampanyasına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der), Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezarının ortaya çıkarılması ile Tesettürün önündeki tüm yasakların kaldırılması için imza kampanyası başlattı.


Diyarbakır`da teravih namazının arından birçok camide kurulan imza stantları yoğun ilgi görürken, toplanan imzalar Başbakanlık başta olmak üzere Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarına gönderilecek.


Kampanya ile ilgili bilgi veren Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, Şeyh Sait ve Arkadaşlarının mezarlarının ortaya çıkarılması ve başörtüsü zulmünün sona ermesi için imza kampanyası başlattıklarını belirtti. Güler, yeni anayasa çalışmalarının konuşulduğu bu süreçte, başörtüsünün yasal bir güvence kazandırılması gerektiğine işaret etti.


İstiklal Mahkemeleri`nin başta Şeyh Said ve 47 arkadaşı olmak üzere halka karşı yargısız bir infaz gerçekleştirdiğini belirten Güler, hukuksuzluklar ile ilgili devletin tüm arşivleri ve gizli tutulan tüm belgelerin ortaya çıkartılmasını istediklerini söyledi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir