• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
"İslam'ı bir umut olarak görecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mübarek Kurban Bayramı nedeni ile Van Köyleri ile Dayanışma Derneği Yeşilsu köyü (Amuka) ve köye bağlı Yabalı Mezrası (Amuka kurda), Dağönü Köyüne (Éreni), Özyurt köyü (Panzés), Ağartı Köyü (Ayanıs)'ne bayram ziyareti gerçekleştirdi.

 

Köy halkının sevinçle karşıladıkları Köy Der yetkililerini sadece zor günlerinde değil mutlu gönlerinde de yanlarında olduklarından dolayı sevindiklerini ifade ettiler.

 

Köy Der' in ziyaretteki amaçlarının temelinde halkın manevi duygularını yeniden yeşertip İslami yaşamlarını onlara hatırlatma ve Allah'ın dinini yeniden ihya etme çabası içerisinde olduklarını söyleyen Köy Der gönüllü üyesi Cüzeyri Arslan, "Bunun için gayemiz, bu kutsal günlerde İslami bayramları vesile kılarak onların bu mutlu gönlerini paylaşmak, misafirlerine gitmek, ziyaret etmek halkın dertleri ile dertlenmektir inşallah" dedi.

 

Bu ziyaretlerinin, köylerdeki sorunları dinleyip yetkili mercilere duyurmada ki gayretleri herhangi bir ücret karşılığında yapmadıklarını ifade eden Arslan, "Bizim ücretimizi cenabı Allah'ın bize ahrette vereceği cennettir. Sırf Allah'ın rızasını kazanmak için bu işe gönül vermiş ve kimseden de herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Zaten bizim önderlerimiz, Peygamberlerimiz de bize böyle öğrettiler. Halka, mazlum insanlara veya başka kişilere, buyrulduğu gibi 'Biz sizden herhangi bir ücret istemiyoruz. Sadece sizi Allah'ın dinine davet ediyoruz' diyorlardı. Bizde böyle diyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"İslami değerleri kendi içersinde yaşayacağız"
Müslüman olan halkın yıllardır ihmal edildiğini de sözlerine ekleyen Arslan, "Halkımızın yüzde doksanı Müslüman. Müslüman olduğu için de yıllarca ihmal edilmiş ve İslami değerlerden uzaklaştırılmışlardır. Bu güzel hizmeti gördükleri zaman bizi canı gönülden kucaklıyorlar. Evlerini açıp misafir ediyorlar. Gönüllerini bize açıyorlar. Bu hizmetleri gördükleri zaman İslami değerleri kendi içlerinde yaşayacak ve inşallah İslam'ı bir umut olarak göreceklerdir" şeklinde konuştu.

 

Van Köyleri ile Dayanışma Derneği yetkililerinden Abdullah Ucak ise "Biz Köy Der olarak köylere bayramlaşma amacı ile gittik. Yeşilsu köyü (Amuka) ve köye bağlı Yabalı Mezrası'na (Amuka Juré), Dağönü Köyüne (Éreni), Özyurt köyü (Panzés), Ağartı Köyü (Ayanıs)' olmak üzere dört köy bir mezraya bayram ziyareti gerçekleştirdik. Halkla beraber bayramlaşarak kucaklaştık. Halkımız bundan çok memnun oldular. Kendileri ile ilgilenmemize de sevindiler" ifadelerine yer verdi.

 

Ucak 'Köylülere Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olduğumuzu söylediğimizde bize daha çok yaklaşıp konuşmak istediklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi. " Bizler derneğimizin Peygamber Efendimiz için Kutlu Doğum etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi olduğunu söylediğimizde köy halkına hemen bir heyecan kaplıyor. Sanki o anı yaşıyor gibi seviniyorlar ve daha samimi bir şekilde muhabbet edip dertlerini anlatıyorlar' dedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir