• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
Filistinli Mahkumların Tedavisi Yapılmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Yönetimi Esirler Bakanlığı, İsrail`in Negev ve Hedarim hapishanelerindeki Mutasım Redad ve Murad Saad isimli Filistinli mahkumların sağlık durumlarının kötüleştiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 20 yıl hapis cezası alan ve Hedarim hapishanesinde tutulan Redad`ın bağırsak kanserine yakalanması ve devam eden kanamaları nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiği ifade edildi. Redad`ın kemoterapi tedavisini gereken sıklıkla görmediği ve kalbinde ritim bozukluğu oluştuğu da kaydedildi.

Negev hapishanesindeki Filistinli mahkum Saad`ın da vücudundaki tümörler ve iki yıl önce yaşadığı beyin kanaması nedeniyle sağlık durumunun çok kötü olduğu belirtildi. Açıklamada, 12 yıl hüküm giyen Saad`ın 10 ayda 10 kilo kaybettiği, baş, mide ve ağzından numuneler alındığı ancak bu örnekler üzerinde yapılan tahlillerin sonuçlarıyla ilgili kendisine bilgi verilmediği dile getirildi.

Bakanlığın rakamlarına göre, İsrail hapishanelerindeki 4 bin 660 Filistinli tutuklu ve mahkum arasında bin 500 hasta bulunuyor. Sağlık durumları kritik olan 12 mahkum ise Ramle Hapishanesi Hastanesi`nde tedavi görüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir