• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Kemal Burkay`dan Öcalan`a Ağır Eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burkay, 26 Eylül`de Erbil`de görüştüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani`nin kendisine, PKK`nın amaçları doğrultusunda gerçekleşecek bir kongreye izin vermeyeceğini söylediğini öne sürdü.

İsveç`in başkenti Stockholm`de seminer veren Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay, çözüm süreci, Kürt ulusal kongresi ve BDP ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kürtçe yayın yapan `nefel.com` adlı internet sitesinin haberine göre Hak-Par Genel Başkanı Burkay, Abdullah Öcalan İmralı`da çözüm süreci kapsamında 4 konferans yapılmasını istediğini, Ankara, Diyarbakır ve Brüksel`de konferanslar yapıldığını ,bunlara Hak-Par`ın katılmadığını belirterek şöyle dedi:

"Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Erbil`de Kürt ulusal konferansının yapılacağını söylediği için Hak-Par olarak dahil olduk. Ancak, delege sayısı ve kongrenin misyonu konsunda PKK ile Kürdistan hükümeti anlaşamıyor. Mesut Barzani, 26 Eylül`deki görüşmede bana, PKK`ya sadece kendi amaçları doğrultusunda kongre yapma izni vermeyeceklerini, kendi başına kongre yapacaksa başka bir yerde yapmalarını istediğini söyledi. Barzani, Kürt yönetiminin direktif ve yönlendirmelerle iş yapmayacağını, bu nedenle PKK`nın çağrısı ile iş yapmayacaklarını söyledi. Barzani, PKK`nın Kürt Ulusal Kongresi adı altında, daha çok PKK ve Öcalan`ın konuşulacağı bir konferans yapmak istediklerini de söyledi."

`TÜRK DEVLETİNİN YERİNDE OLSAM BDP`Yİ BAŞIMA KOYARDIM`

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay BDP`nin Kürtler için bir şey istemediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Ben Türk devletinin yerinde olsam BDP`yi başımın üstüne koyardım. Demokratik özerklik boştur. Hak-Par BDP`ye alternatiftir. BDP güçlüdür, gövdesi büyüktür ama başı küçüktür. Öcalan`ı İmralı`da büyütüp göğe çıkardılar. Öcalan da hiç bir şey istemiyor. Kürt sorunu bir milletin sorunudur. Öcalan daha önce `bağımsızlık` diyordu ama, İmralı`ya geldikten sonra 180 derece döndü. Bu Kürtler için ayıptır."

Kaynak: DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir