• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Saldırılar İslami gelişmeleri durdurmaya yöneliktir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu yaptığı 319`uncu hafta basın açıklamasında, İsrail`in Halil-ur-Rahman Camisi`nde uyguladığı sinsi ve hain planını El-Aksa`da da uygulamak istediğine dikkat çekildi.

Basın açıklamasında ayrıca Diyarbakır ve Mersin`de İslami STK ve mensuplarına yönelik yapılan saldırıların kınandı.

Basın açıklamasını okuyan Ali Ersöz, İsrail terör devletinin Halil-ur-Rahman Camisi`nde uyguladığı sinsi ve hain planını El-Aksa`da da uygulamak istediğine dikkat çekerek, "İsrail`in İskân Bakanı Uri Ariel, Yahudilerin Mescidi Aksa içinde ayin yapabilmelerine izin verilmesi ve bunun için şartların oluşturulması gerektiğini söylemiş. Yahudilerin kutladığı yılbaşı etkinlikleri çerçevesinde Mescidi Aksa`ya giren Ariel `Burası Yahudiler için en kutsal mekândır ve her zaman, her Yahudi için de açık olması gerekir. İsrail devletinin buradaki egemenliğinin daha da güçlü hale getirilmesi için hareme girme işinin yoğunlaştırılması gerekir. Burası bizimdir, bu hak konusunda kimseyle pazarlık yapmayız ve tartışma konusu da yapmayız` demiş. Hatırlanacağı üzere el-Halil Camisinde önce kısmi işgallere başlanmış sonrasında devamlı ayinler düzenlemiş daha sonra bu Camide haftanın belirgin günleri Yahudilere tahsis edilmişti. Yahudiler daha sonra caminin yarısını işgal etmiş ve sinagog a dönüştürmüşlerdi. Şimdi ise camide Müslümanlara ibadeti sınırlandırıp belirgin günlerde izin vermekteler." dedi.

İslami STK ve mensuplarına yapılan saldırılar
Kurban Bayramı`nda Diyarbakır ve Mersin`de İslami STK ve mensuplarına yapılan saldırıları kınayan Ersöz, "Kurban Bayramı süresince ve daha öncesinde ülkemizin bazı yörelerinde İslami kurum ve kuruluşlara yönelik bir takım saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu menfur saldırılar, bölgede huzuru yok etmeye ve İslami gelişmeleri durdurmaya yöneliktir. İslami gelişmelerden rahatsız olanlar her fırsatta sağa sola saldırmakta, yok oluşlarını şiddet ve baskı ile örtmeye çalışmaktadırlar. Bölgede karşılıklı şiddet oluşmasını isteyenler sözlerinin ve fikirlerinin zayıflığını şiddet ve kargaşa ile örtme çabasındadırlar." dedi.

Aliya İzzetbegoviç`i vefat yıldönümü
"Bir direniş önderi olarak Aliya İzzetbegoviç`in vefat yıldönümü olan bu günde onu rahmet ve saygı ile anıyoruz" diyen Ersöz, "Bilgeliğini, yorulmaz azmini, mücadeleci dava adamı kimliğini daima hatırda tutarak yolunun ümmetin seçkin evlatlarının yolu olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir