• DOLAR 32.388
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.69
  • ...
Helikopterle kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya Valiliğince yapılan açıklamaya göre, Hadim İlçesi Yerköprü Şelalesi mevkiinde, Mehmet Bozkuş adındaki vatandaş piknik yapmak amacı ile gittiği şelalenin alt kısmında bulunan kayalıklarda gezerken, kaya üzerinde bulunan yosunlardan kayarak iki metre yükseklikten düşmüş ve sağ omzunun çıktığı öğrenildi.


Olay yerine ilk ulaşan UMKE personelinin Bozkuş'u bulunduğu yerden alamayacaklarını anladıklarında Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yardım istedikleri belirtildi.


Bozkuş'un yaralı olması ve suların içindeki kayalıklardan karaya ulaştırılmasında sıkıntı yaşanabileceğini değerlendiren Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, Hava Kuvvetleri Komutanlığından yardım talep ettiği açıklandı.


Olay yerine intikal eden savaş helikopteri Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, UMKE ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı personelinin ortak çalışması sonucu yaralıya ilk yardım müdahalesi yapıldığı belirtildi. Savaş helikopterinde bulunan vinç ile bulunduğu yerden kurtarılarak helikopterle Selçuklu Tıp Fakültesine kaldırılan yaralının Hastane yetkililerince sağlık durumunun iyi olduğunun açıklandığı bildirildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir