• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
İslami STK`lara yönelik saldırılar Adana`da tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Adana teşkilatı, geçtiğimiz günlerde kurban bayramının manevi iklimine rağmen PKK`li saldırganlar tarafından İslami STK ve üyelerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları kitlesel basın açıklamasıyla lanetledi.
 
İnönü Parkında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda STK üye ve gönüllüleri destek verdi. Basın açıklaması Veysi Sonkaya Hocanın Kur`an tilavetiyle başladı. Ardından söz alan HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir bir konuşma yaptı.
 
Konuşması sık sık tekbir ve sloganlarla kesilen Demir, saldırılarda yaralanan Müslümanlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra şunları söyledi:
 
"Fikirlerini ve amaçlarını halka beyan etmekten aciz olanlar, kirli yüzlerini bir kez daha gösterdiler. Her fırsatta İslam ve İslami değerlere saldıran, yok etmek için elinden geleni yapan zihniyet, Kurban Bayramında deri toplama hayrına ne hikmetse talip olmuş. Birileri en büyük düşmanlarıyla barış türküleri söylerken bizim nasibimize satırlar sopalar ve ses bombaları düştü.
Geçmişte olduğu gibi saldıran onlar sabreden yine biz. Görünen o ki değişen pek de bir şey olmamış. Şu çok iyi bilinsin ki, şiddet artık bu ülkede prim yapmaz. PKK ve BDP sanmasınlar ki, bu meselelerden -vur-kaç taktikleriyle- faydalanacaklar ve kazanç sağlayacaklar."
 
PKK ve BDP içerisindeki akıl sahiplerine seslenen Demir, "Çapulcularınızı, serserilerinizi durdurun. Eğer bu olaylar bir ateşi tutuşturursa, bu ateşten sadece biz zarar görmeyeceğiz." dedi.
 
Salih Demir`den sonra basın açıklamasını okumak için sözü alan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz, son dönemlerde devletle girdiği çatışmasızlık sürecini fırsat bilen PKK, İslami STK`lara ve Müslüman halkımıza yönelik saldırılarını artırmakta ve geçmişte olduğu gibi bugün de Kürt halkına zarar vermeye devam etmektedir." diye konuştu.
 
Yavuz konuşmasında, "Bu güne kadar, silahı ve şiddet eylemlerini Kürt halkını baskı altına almak ve sindirmek için bir araç olarak kullanan PKK, Kürt halkının farklı kesimlerinin örgütlü yapılarına da saldırarak onları ya sindirmiş ya da tasfiye etmiştir. Aynı amaçla İslami STK`lara ve yapılara da saldırmış ve saldırmaya devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.
 
Özellikle İslami STK`lara yapılan onlarca saldırıdan birinin bile failinin bulunamadığını hatırlatan Yavuz, "Bu ise zihinlerde birçok soru işaretinin oluşmasına yol açmaktadır. Yaklaşan seçim süreci ile beraber bölgede şiddeti tırmandırıp, yapılan gösteri ve saldırılardan oy devşirmeyi amaçlayan BDP/PKK zihniyetine ve bu saldırılar karşısında hükümetin üç maymunları oynayan tavrını Müslüman Kürd halkı asla unutmayacaktır." şeklinde konuştu.
 
Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Yunus Emre - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir