• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`PKK/BDP çetelerini bir telaş sardı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- HÜDA PAR Şanlıurfa İl Teşkilatı yaptığı basın açıklaması ile PKK/BDP`li çetelerin saldırılarına sert tepki gösterdi. İslami STK`lara yapılan saldırıların faillerinin yakalanmadığına dikkat çekilen açıklamada, devlet içersindeki derin yapılar ile PKK`nin ittifak içersinde olduğu imasında bulunuldu.

Karakoyun İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasını HÜDA-PAR İl Başkanı Lokman Yalçın okudu. Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda HÜDA PAR Şanlıurfa ilçe teşkilat başkanları da hazır bulundu.

Mersin`de ve Diyarbakır`da düzenlenen saldırılara sert tepki gösteren Yalçın şu şöyle konuştu "Malum olduğu gibi bu çeteci güruh, son birkaç yıldır dini bayramlarımızı "kara bayram" adı altında boykot etmek istediklerini ifade ede, "Bayramlar, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve muhabbetin arttığı; halkların kaynaştığı günlerdir. İslam âleminde emperyalistlerin elleri ile bayramlarımız yıllardır kan ve gözyaşına dönüştürülmüştür."

Kemalistler muvaffak olamadı siz de olamazsınız

Bu coğrafyada yıllardır Kemalist rejimin dindar halkın bayramlarına, kutsallarına, camilerine, ezanlarına ve Kur`anlarına saldırdığını, aşağıladığını ve alay ettiğini ancak muvaffak olamadığını ve Müslüman olan bu halkı inancından uzaklaştıramadığını kaydeden Yalçın, " Görülüyor ki devlet ya da devlet içindeki derin yapılar bu görevi PKK/BDP çapulcularına devretmiştir. Ya da kapalı kapılar arkasında TC. İstihbaratı ile yapılan görüşmelerde dindarlara saldırma karşılığında bir takım anlaşmalar mı yapılmış?" diye sordu.

`Bu camiaya yönelik saldırıların failleri neden yakalanmıyor`?

Güvenlik güçlerine, devlete ya da hükümete yönelik saldırıların faillerinin anında yakalandığını ancak Mustazafalar camiası ile HÜDA PAR`a yapılan saldırıların failerinin hep meçhul kaldığına dikkat çeken Yalçın, "Acaba bu Kürdistan`ın karanlık güçleriyle Ankara`nın karanlık güçleri halen işbirliği içerisindeler diye mi meçhul kalıyor?" Diyarbakır Mustazaflar Cemiyeti eski binasına, İlim Der`e, Sahabe Der`e, Yusuf`i Der`e ve daha öncede Ceylanpınar Hüda-Par ilçe teşkilatına, Silvan ilçe teşkilatına Silopi ilçe teşkilatına, bu camianın üyelerinin evlerine ve arabalarına yönelik saldırılar… Maalesef hepsine göz yumularak faili meçhul bırakıldı. 2006 yılından itibaren, kutlu doğum etkinlikleri düzenledikleri, gençlerimizi Kur`an`la buluşturdukları için ve fakirlere ve kimsesizlere yardım yaptıkları için; fikirleri halk tarafından kabul görmeyen suya atılan buz misali gittikçe erimeye başlayan ve fikirsel olarak iflas eden bu PKK/BDP güruhu, Müslüman halka ve İslami STK`lara yönelik saldırılara başladılar." diye kaydetti.

Özellikle, HÜDA PAR`ın kurulmasıyla, halkın İslam`a ciddi bir teveccüh gösterdiğini, bunu gören PKK/BDP`li çeteleri bir telaş sardığını ve bu kimselerin paniğe kapıldıklarını dile getiren Yalçın, şiddetten ve kaostan beslenen, tinetleri gereği Müslüman Kürt halkının kanını akıtmaya, baskı, şantaj, adam kaçırma gibi her türlü yol ile halkı sindirmeye çalıştıklarını söyledi. Devlet tarafından şımartılan örgütçü çetelerin İslami STK`lara ve HÜDA PAR`a olan saldırılarının artığını ifade eden Yalçın zihniyeti lanetleyip şiddetle kınadıklarını söyledi.

Özgürlük adına savaştıklarını iddia eden bu çapulcuların Müslüman halka, kendilerinden olmadıkları, kendileri gibi düşünmedikleri için, hayat hakkı tanımadıklarını belirten Yalçın, bu kişilerin İslami STK`ları bombaladıklarını ve müdeyyin kişileri bıçakladıklarını söyledi. Yalçın, "Biz de "zalimler için yaşasın cehennem" diyoruz ve bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Hele hele bunun beyni uyuşturulmuş; tinerci, ballici çocuklara, şehveti karşılığında vicdanları ve bedenleri satın alınanlarla yaptırılması, alçaklıktır, namussuzluktur, korkaklıktır, şerefsizliktir, teröristliktir. Bu saldırıları, tüm dünya Müslümanlarının olduğu gibi Müslüman halkımızın da büyük bir önem vererek coşku ve heyecanla idrak ettiği bayram gününde yapmak kadar adice bir şey olamaz. Kutsal günlerde savunmasız halka saldırmak korkaklıktır, vahşiliktir canavarlıktır." şeklinde konuştu.

"Savaş kışkırtıcılığı yapıyorlar"

Geçmişte olduğu gibi olası sonuçlarından en fazla zarar görecek kesimin Kürt halkının olacağı kirli bir savaşın isteyeni, kışkırtanı olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade eden Yalçın fitne çıkaranın, savaş kışkırtıcılığı yapanın, provokasyonlarla vahşice saldıranların bu çeteci güruh ve taraftarları olduğunu söyledi. Yalçın, "Tüm duyarlı kesimleri bu mel`un zihniyetin bölgeyi geçmişte olduğu gibi bir iç savaşla kan gölüne sürüklemek istemesine karşı durmaya, her platformda seslerini yükselterek saldırılara karşı yekvücut olmaya davet ediyoruz." dedi.

Hükümete sesleniyoruz
Hükümete de seslenen Yalçın, "Kendilerine yönelik sözlü ya da fiili herhangi bir saldırıyı anında çözerek karşılıksız bırakmayan hükümet yetkilileri bizlere yapılan ve faili malum olan hiçbir saldırganı tespit edip yakalaması kendi halkı arasında ayırımcılık yapması anlamına gelmiyor mu? Sabırların zorlandığı bu yanlış anlayışı da kesinlikle reddediyoruz.
Her türlü işkence ve zulümlerden geçerek bu güne ulaşmış bir hareket olarak sabrın ne olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Onun için tüm dünya ya deklare ediyoruz ki; sabrımızı zorlasanız yine karşınız da sabır bulacaksınız." Diyerek basın açıklamasına son verdi.
Basın açıklaması M. Emin Baytar Hoca`nın yaptığı dua ile son buldu. (Mehmet Demir- İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir