• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Azim Der, 200 aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta gönüllüler tarafından bağışlanan kurban etleri Midyat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der), aracılığıyla yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı.
 
Maddi imkânsızlıklar nedeniyle kurban sevincini yaşayamayan ve ağırlıklı olarak Midyat merkez, belde ve köylerde yaşayan ailelerin yüzü Azim-Der`le güldü. Bizzat dernek yetkilileri ve gönüllüler tarafından ailelerin ayaklarına kadar götürülen kurban etleriyle kardeşlik bağları bir kez daha güçlendirildi.
 
Kurban Bayramı vesilesi ile Midyat`ta gönül köprüleri kurmak istediklerini ifade eden Azim-Der Yönetin Kurulu Başkanı Besim Çelik, amaçlarının kurban kesmeye gücü yetmeyen ailelere bir nebze de olsa bayramı yaşatabilmek olduğunu belirtti.
 
Bu tür faaliyetlerin kardeşlik bağını güçlendirdiğini ifade eden Çelik, "Bu kurban bayramında gönüllüler tarafından bağışlanan 17 küçükbaş ve bir büyükbaş hayvanı üye ve gönüllüleri ile beraber kesip daha önce tespit ettiğimiz muhtaç ailelere yardım komisyonundaki üyelerimiz aracılığı ile yaklaşık 200 aileye ulaştırdık. Amacımız Allah rızası olup zenginle fakir arasında bir köprü vazifesi görmektir. Derneğimize bağış yapan yardımseverlerimize ve seferber olan gönüllü arkadaşlarımıza, verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
 
Kurban Bayramının bu tür çalışmalarla gerçek anlamını bulduğuna dikkat çeken Çelik, "Bayramı, muhtaç insanların dertleriyle dertlenmek ve paylaşma duygusunu yaşamak için bir fırsat gören üyelerimiz, aileleriyle bir arada olmak ve gezmek yerine kapı kapı dolaşıp kurban eti dağıttı. Gönüllüler ve üyelerimiz ekipler halinde, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim ve yaşlı herkesi ortak etti." ifadelerini kullandı. (M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir