• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
HÜDA PAR İdil`de halkla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İdil ilçe teşkilatı, Bayramın 4. gününde parti binasında halkla bayramlaştı. İlçe merkezi ve çevre köylerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen parti binasındaki bayramlaşmanın, halkla sıcak bir ortamda geçtiği gözlendi.

 

HÜDA PAR İlçe Başkanı Hamit Ersoy, katılanların bayramını kutladıktan sonra sahabelerden örnekler vererek yaptığı konuşmada, "Bizlerin onların izinde gitmemiz gerekir. Her birimizin İslam davasında birer görevi olduğunu hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Geçmişi unutmayıp daima şükretmemiz ve siyaseti bir araç görerek İslam davasına sahip çıkmamız lazımdır. Ayrıca bizi bu günlere kavuşturan Allah`a (c.c) Hamd-u Senalar olsun." dedi.

 

İlçe teşkilatının kurucu üyelerinden olan Asım Özalp da bir soru üzerine parti ambleminde bulunan simgelerin taşıdığı anlamı açıkladıktan sonra, "Her birimiz birer parti üyesi olmaktan çok, birer İslam davetçisiyiz. Bundan dolayı falan şucudur veya bucudur demekten çok, herkesimin partisi olmamız yolunda çalışmamız gerekir. Biz ne kadar Müslüman isek o kadar Kürdüz de ve ne kadar Kürd isek o kadar Müslümanız da. Çünkü Allah (c.c), bizleri Kürt ve Müslüman olarak yaratmıştır. Ayrıca her kesime gitmemiz ve partimizi anlatmamız gerekir." görüşlerini dile getirdi.

 

Bayramlaşma sırasında Peygamberimize salavatlar getirilerek, tatlı ve gülsuyu ikramında bulunuldu. (M.Şerif Aşkın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir