• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...
`40 bayramlık Yusuf hasreti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa`da bayramlaşma öncesi okunan şiirde birçok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yaptığı kitlesel etkinliklerle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü`nün her yıl Ulu cami bahçesinde salâvatlar eşliğinde düzenlediği bayramlaşma merasimi bu yıl kurban bayramında yoğun yağmur yağışından dolayı Mustazaflar Cemiyeti Bursa şube binasında gerçekleştirdi.

Öğlen namazında müteakip başlayan bayramlaşmaya ilginin büyük olması dikkatlerden kaçmazken bayramlaşmaya gelen halk binaya sığmadı.

Bayramlaşma öncesi okunan şiirde bir çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa koordinatörü İsa Güvendik, Bayramlaşmayı her yıl Ulu camii bahçesinde düzenlediklerini hatırlatarak " bayramlaşma da mekân olarak da yine Bursa Ulu cami bahçesini seçtiklerini ancak yoğun yağmurdan dolayı halkın Peygamber Sevdalılarının ıslanmaması için kapalı alanda bayramlaşma yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bayramlaşma öncesi kısa bir konuşma yapan Molla Ali Arslan Bayramların ve kurban mevzularının iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Konuşmadan sonra eğitimci Adnan Alınç "Kırk Bayramlık Yusuf Hasreti" isimli bir şiir okudu. Okunan şiirde bir çok kişinin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Daha sonra binayı dolduran kalabalık büyük bir coşkuyla bayramlaştı.
Bayramlaşma okunan Fatiha`nın ardından son buldu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir