• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Muş Selam Der saldırıları lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş`ta İslami çalışmalarını yürüten Selam Der, Diyarbakır`da İlim Der ve Yusufi Der ile Mersin Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönüllülerine yönelik yapılan saldırıları yaptığı bir basın açıklamasıyla kınadı.

 

Basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Mahfuz Ural, Müslümanlar için mukaddes ve bir yakınlaşma vesilesi olan bu bayram günlerinde yapılan saldırıların çirkince ve kabul edilemez olduğunu, saldırıları gerçekleştirenlerin asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirtti.

 

Ural yaptığı açıklamada, "Bayramın birinci günü Firavuni ruha sahip ve kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımak istemeyen bazı güruhlar tarafından, Mersin`de İslami faaliyet yürüten ve fakir insanlara yardım etmek amacıyla kurban kesim standı kuran Mersin Mustazaflar Cemiyeti Başkanı, üye ve gönüllülerine, saldırıda bulunulmuştur. İslam ve Müslümanlara düşmanlıklarını aleni bir şekilde gösteren Firavuni zihniyete sahip güruh, yeri geldikçe koyun postuna bürünen kurtlar misali, mütedeyyin insanlara saldırılar gerçekleştirmekte ve bu mütedeyyin insanların yaptıkları hayırlı çalışmaları engellemeye çalışmaktadırlar." dedi.

 

Ural açıklamanın devamında, "Şu nokta hiçbir zaman unutulmasın ki, Hz. İbrahim`den bizlere miras kalan bu mukaddes günlerde, yaptıkları çirkin saldırılarla Müslümanların yüreklerini inciten çeteler, gerçekleştirdikleri bu çirkin fiillerinden hiçbir kar elde edemeyeceklerdir. `Nasır` olan Rabbimiz nasıl ki, bütün maddi gücü elinde bulunduran Firavun`u Hz. İbrahim`e karşı aşağılamış, mağlup ve rezil etmiş ise, bu gün Hz. İbrahim`in davasını yüklenmiş ve amaçları sadece insanlığa hizmet etmek olan muvahhitlere karşı saldırı gerçekleştirenleri de aynı şekilde rezil ve perişan edecektir. Amaçları sadece topluma hizmet ekmek olan Peygamber Sevdalılarına da hedeflerine ulaşma noktasında yardımını esirgemeyecektir inşallah." ifadelerini kullandı.

 

Kurtuluşun, nefsini ilahlaştırıp insanlara zulmetmekte değil, nefsi ile beraber bütün varlığını Allah`a satmakta olduğunu kaydeden Ural, basın açıklamasının son bölümünde, "Bu duygu ve düşüncelerle son olarak, fakir ve muhtaç insanlara yardımcı olmak amacıyla Mersin`de et ve deri toplamaya çalışan Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönüllülerine yapılan satırlı-bıçaklı saldırıları, bunun hemen akabinde de Diyarbakır`da İslami faaliyet gösteren İlim Der ve Yusufi Der`e yapılan bombalı saldırıları şiddetle kınıyor, bu çirkin saldırıları gerçekleştiren kişi veya kişileri önce Züntikam olan Rabbimize, sonra da halkımızın vicdanına havale diyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan, Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir