• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
HÜDA-PAR`lılar halkla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Van il Teşkilatı bayramın dördüncü gününde parti üyelerinin yanı sıra halkın da katılımıyla, bayramlaşma etkinliği gerçekleştirdi.
Parti binasında Saat 10.00`da başlayan bayramlaşmaya, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Oğuz ve HÜDA-PAR Van il Başkanı Rasim Sayğın ve parti yetkilileri de katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Sayğın, Van halkıyla yaptıkları ikinci bayramlaşmaları olması hasebiyle tatlı bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Sayğın, "Her ne kadar dünya üzerinde yaşanan zulüm ve katliamlar bu sevincimize gölge düşürüyorsa da, Müslümanlar olarak İslam`ın bir şiarını yerine getirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

Halkın yeniden özüne dönmesinin ve kendilerini temsil eden bir parti ile var olduklarının farkına varmış olmalarının önemli olduğunu dile getiren Saygın. "Bu vesile ile bütün halkımızın ve İslam âleminin bayramını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yıllar yılı İslam ümmeti bu ayrışmanın sıkıntısını çekmiştir ve halen çekiyor"
Günün anlam ve önemine binaen konuşan Oğuz ise, Bayramlar vesilesiyle Müslümanların bir araya gelip bayramlaşmasının kendileri için Allah`ın bir rahmeti olduğunu belirterek, "Bu güzel günler vesilesiyle Müslümanlar bir araya gelmeli, kaynaşmalı ve kendileri için büyük bir anlam ifade eden İslam ortak paydası üzerinden yek vücut olabilmelidirler. Yıllar yılı İslam ümmeti bu ayrışmanın sıkıntısını çekmiştir ve halen çekiyor. İnşallah bizler HÜDA PAR olarak bu kaynaşmanın ve birlikteliğin hayır adına ve hakikati tesis etme adına ciddi adımların atıldığını görüyoruz ki bizler bundan ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Müslümanların birlikteliğini sağlayacak her türlü oluşum, hayrın kapısını aralayacaktır. Rabbimizden temennimiz bu bayramın böylesi bir hayrın kapısını aralaması için bir vesile olmasıdır." ifadelerine yer verdi.(Fikret Özkan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir