• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır`da cuma gösterileri devam etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbe karşıtları, Kurban Bayramı`nın dördüncü gününde, birçok kentte düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi`nin çağrısıyla "Hesap Görme Cuması" adı altında yapılan gösterilere çok sayıda kişi katıldı.

Başkent Kahire`nin Meadi bölgesinde başlayan eyleme katılan binlerce gösterici, Nil boyundan Anayasa Mahkemesi önüne yürüdü.
Roksi bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na yürümek isteyen göstericiler, saraya giden yolun güvenlik güçleri tarafından tank ve tel örgülerle kesilmesi üzerine üst düzey yabancı misafirlerin ağırlandığı Kubbe Sarayı`na yöneldi. Eylemlerini burada yapan göstericiler darbe karşıtı sloganlar attı.

Rabia Meydanı`na yöneldiler

Ağustos ayında düzenlenen gösterilerin güç kullanarak dağıtıldığı Rabia Meydanı`na yönelen kalabalık ise emniyet güçlerinin meydana girişlerine engel olması üzerine Rabia ve Nahda meydanlarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Nil Nehri`nin batı yakası Giza`nın Faysal bölgesindeki gösteride kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından havaya ateş açılarak göstericiler korkutulmaya çalışıldı.

Kahire dışındaki kentlerden İskenderiye, Süveyş, Port Said, İsmailiye, Beni Süveyf, Asvan, Hilvan, Şarkıyye ve Dimyat`ın merkez ve ilçelerinde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi .

Gösterilerde "Askeri yönetim düşsün", "Siyaset ordunun işi değil" sloganlarının yanı sıra darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin bayramının kutlandığı pankart ve dövizler dikkati çekti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir