• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
PKK saldırıları Osmaniye`de kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Bayramın birinci günü PKK/BDP`nin esrarcı çeteleri tarafından Mersin merkez Demirtaş Mahallesinde bulunan kurban kesim yerinde yapılan saldırılar ve Diyarbakır Yusuf`i Der ve İlim Der`e düzenlenen molotoflu saldırılar HÜDA PAR Osmaniye teşkilatı tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile tel`in edildi. Basın açıklamasında HÜDA PAR Osmaniye il Başkanı ve ilçe Başkanları hazır bulundu.
 
Cuma namazından sonra Osmaniye Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelen halk, ellerinde taşıdıkları "zalimler için yaşasın cehennem", "Stalin köpekleri Mersin`de hortladı" gibi dövizler ile kitlesel basın açıklamasına destek verdiler.
 
Osman Aslan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması HÜDA PAR Kadirli ilçe Başkanı Nasır Aslan`ın okuduğu basın açıklaması ile devam etti.
 
"Despot zihniyeti kınıyoruz"
Zalim despotların halka karşı yaptıkları sindirme faaliyetlerini lanetlediklerini dile getiren Aslan, "Yüzyıla yakın bir süredir rejimin açık ve gizli her türlü zulmüne uğramış Türkiye Kürdistan`ı halkı, yıllardır rejimden çektiği zulümler yetmezmiş gibi 10 yıllardır örgütçüklerin baskı ve sindirmeleriyle adeta kan ağlamaktadır. Daha güç ellerine geçmediği halde, zalim despotların halka reva gördüğü baskı, şiddet, şantaj, adam kaçırma, öldürme vs. her türlü yol ile halkı sindirmeye ve kendilerine boyun eğdirmeye çalışan bu zihniyeti bir kez daha burada lanetliyoruz." dedi. (Abdulkadir Alakuş, Sinan Özdil - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir