• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
AK Parti ve Saadet Partisinden HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı`na ilk ziyareti Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi. HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut tarafından karşılanan heyet ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirildi. Müslümanların birliğine vurgu yapılan ziyarette bayramın İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu.
 
Daha sonra beraberinde kalabalık bir heyetle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına gelen AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ve beraberindeki heyeti HÜDA PAR İl Başkanı Vedat Turgut ve beraberindeki heyet karşıladı. Son günlerde İslami STK`lara ve parti binalarına karanlık odaklarca yapılan saldırılar üzerinde duruldu.
 
"Halkımız karanlık güçlere destek veren oluşumlara gereken cevabı verecektir"
Toplumu ıslah noktasında çalışan hayır kurumlarına yönelik saldırıların tasvip edilecek bir tarafının olmadığını belirten Hür Dava Partisi İl Başkanı Vedat Turgut, farklı kesimlere ait sivil toplum kuruluşlarının sırf İslami kimliklerinden dolayı saldırıya maruz kalmasının veya o düşüncenin yok sayılmak istenmesinin tekçi zihniyeti dayatmaktan başka bir manaya gelmediğini dile getirdi. Böyle bir anlayışın bu toplum tarafından kabul görmesinin de mümkün olmadığını ifade eden Turgut, halkın en kısa sürede bu karanlık güçlere destek veren oluşumlara da gereken cevabı vereceğini ve bu tip saldırıların kendilerini halka hizmet etmekten alıkoyamayacağını ifade etti.
 
AK Parti il Başkanı Aydın Altaç ise, yıldırmaya yönelik bu tip yöntem ve saldırıların bölgede daha önce var olan Kemalist vesayetçi sistemin yerine yeni bir vesayetçi sistem getirme anlayışı olduğunu belirtti. "Bunu net olarak söylemek gerekir halk artık bunu görüyor." diyen Altaç, "Son 10 aydır bölge çatışma ortamından çıkmış halk kendi ekonomisini, aile düzenini oluşturmaya çalışırken birileri yol kesiyor, HÜDA PAR`a, AK Parti`ye ses bombası Molotof atıyor… Bu karanlık odakların son çırpınışlarıdır. Kendi ömürlerini uzatma çabalarıdır. Halk bunu görüyor. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı zihniyeti hiçbir şekilde devam etmeyecektir. Halk gerekli tepkiye ortaya koyacaktır." şeklinde konuştu.
 
Ayrıca Anadolu Selçuklu Derneği Başkanı ve beraberinde bir heyet, HÜDA PAR İl Başkanlığına bayram ziyaretinde bulundu. Heyet İl Başkanı Vedat Turgut ve parti yetkilileri tarafından karşılandı. Parti ve dernek çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, Kurban Bayramı`nın hayırlar getirmesi temennisiyle sona erdi. (İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir