• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Katiller Daha Sert Tepki İstiyormuş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil ordusundan önce gelen subaylar israil`in son roket saldırılarına verdiği yanıtla Hamas karşısında birçok önemli noktayı kaybettiğini söyledi. Bir subay Ynet`e yaptığı açıklamada, “Burada yaşananları dikkatlice analiz etmek gerekiyor. Umuyorum alınan kararların bedelini ileride ödemeyiz” dedi.

israil Ordusu ülkenin güney sınırında yaşanan son olayları henüz tamamen analiz etmiş olmasa da, ordu içinden israil`in verdiği “yumuşak” yanıta karşı sesler yükselmeye başladı. Bazı subaylar Hamas`ın son gerginlikten güçlenerek çıktığını söyledi.

Bir subay, “Dökme Kurşun Operasyonu`ndan sonra ordunun huzuru bozan her türlü olaya orantısız yanıt verdiği net bir denklem oluşturuldu. Durum buydu ve bu mesaj karşı tarafa da iletilmişti. O zamandan bu yana bizi denemek için girişimler oldu ancak sert yanıt ve operasyonun yarattığı caydırıcı etki bir sonraki sefere kadar gereken mesajı gönderdi” dedi.

ORDUDA YENİ STANDART
Subaylar, hükümetin üst kademelerindeki isimleri eleştirmemek için dikkatli davrandı ancak Hamas, Hizbullah gibi örgütlerin düzenledikleri saldırılar karşılık görmediğinden yeni bir standart oluşturduklarını da öne sürmekten kaçınmadı.

Bir subay, “israil ve ordumuz sürekli olarak tepkilerinin ne olacağı konusunda test ediliyor. Bu da bir sonraki raundu belirliyor. Başka kaygılar olduğu ortada, dolayısıyla İsrail`in yaptığı seçimlerin değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

DEMİR KUBBE TEST EDİLİYOR
Bu arada, israil`in Demir Kubbe hava savunma sistemi hala “operasyonel test” aşamasında. Önümüzdeki birkaç gün içinde güneydeki iki bölgeye bataryalar yerleştirilmesi planlanıyor. Bataryaların önceden seçilmiş ve fırlatma rampalarına ayrılmış noktalara yerleştirilmesi öngörülüyor.

Güvenlik kaynakları, Beerşeva yakınlarına yerleştirilen ilk bataryanın öneminin operasyonelden çok sembolik olduğunu belirtti. Zira ordu kaynaklarına göre birincisi batarya önümüzdeki günlerde farklı noktalar arasında “zıplayacak” ikincisi de operasyonel deneme aşaması tamamlanmadığı sürece etkisi de yetersiz kalacak.

Bu hafta içinde gözle görülür bir ilerleme sağlanır ve roket atışları sürerse, iki bataryanın yerleştirilmesiyle ilgili dramatik kararlar alınabilir.

Bir güvenlik kaynağı, “Her halükarda, bataryaları birkaç saat içinde bir noktadan diğerine aktarma yetisi zaman içinde bataryalardan sağlanan faydayı da artıracak” dedi.

Hürriyet

Bu haberler de ilginizi çekebilir