• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...
İslami STK`lara yapılan saldırılar İstanbul`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Mersin ve Diyarbakır`da İslami faaliyetlerde bulunan STK ve mensuplarına PKK`li çeteler tarafından bayram günlerinde yapılan bombalı saldırılar kitlesel bir basın açıklamasıyla lanetlendi. Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesinin Fatih Saraçhane Parkında düzenlediği basın açıklamasına, Özgür-Der ile Fatih Akıncılar Derneği de destek verdi.
 
Günay İşeri`nin Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlanan eylemde, sık sık "İslami hareket engellenemez", "kahrolsun işbirlikçi hainler", "zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atıldı.
 
Kimden gelirse gelsin zulmün karşısındayız
Basın açıklamasında ilk olarak söz alan İstanbul Mustazaflar Şubesi Başkanı Mehmet Eşin, "Mersin ve Diyarbakır`da tek amaçları Müslümanlara, muhtaçlara yardım etmek olan STK`lara malum zihniyete sahip kişiler tarafından saldırılar gerçekleştirildi. Mübarek Kurban Bayramını idrak ettiğimiz bugünlerde İslami duyarlılığa sahip STK`lara art arda saldırılar yapıldı. Bir insan bir Müslüman olarak öncelikli olarak kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın zulmün, şiddetin ve haksızlığın karşısındayız. Geçmişte böyleydik, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz." dedi.
 
Yapılan saldırıların maksatlı olduğuna dikkat çeken Eşin, "Bu saldırılarla ne amaçlanıyor! Neler hedefleniyor! Bu saldırılar neden hep İslami STK`lara yapılmaktadır! Bu saldırılarla birçok amaç ve hedef güdülmektedir. Müslüman Kürt halkı tarih boyunca İslam`a ve ümmete sadık kalmışlardır. Hiçbir zaman milliyetçilik, sadece kendini düşünen ihanet eden işbirlikçilerle beraber olmamıştır. Bu uyanışı içine sindiremeyen İslam düşmanları, zalimler bu uyanışı engellemek, Müslümanları İslam`dan koparmak için değişik senaryolar ve oyunları devreye koymaktadırlar. İşte bu senaryolardan bir tanesi de bölgedeki İslami STK`ları, Müslümanların sindirilmesi tecrit edilmesi ve Müslümanlara diz çöktürülmesidir. Malum zihniyet Müslümanların tarihlerine bakarsa kendi tarihlerine bakarsa İslam`a düşmanlık etmenin kendilerine zarardan başka bir şey vermediğini göreceklerdir. Bu halk uzun bir süreden bu yana sistemden baskılar, zulümler gördü ama hiçbir zaman inancından taviz vermedi." diye konuştu.
 
Bu yangını çıkaranlar bu ateşte yanacaklardır
Saldırıları gerçekleştirenlerin kandan ve kaostan beslendiğine vurgu yapan Eşin, "Mazlum Kürt halkı Malum PKK ve BDP eliyle İslam`dan koparılmaya çalışılmaktadır. Tabi bu zihniyet kandan, kaostan ve çatışmadan nemalanmaktadır. Kaos ve çatışma olmadığı zaman onlara bölgede yaşama hakkı yoktur, dolayısıyla bölgeyi olabildiğince kan ve kaos ortamına sürüklemeye çalışıyorlar. Ama şunu çok iyi bilmelidirler ki, bölgede çıkarılacak bir yangın sadece Diyarbakır, Batman ve Mersin ile sınırlı kalmayacaktır. Bu yangın tüm bölgeyi ve coğrafyayı kaplayacak ve bundan en büyük zararı da bu yangını çıkaranlar görecektir. Kendileri başta bu ateşin içinde yanacaklardır, bunu iyi bilmeleri gerekir." şeklinde konuştu.
 
Bu yaptıklarınızın size bir faydası olmaz
Daha sonra söz alan Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, "Bunlar ayette belirtildiği gibi `yeryüzünde bozgunculuk yapmayın denildiğinde biz ıslah edicileriz` diyenler gibidir. On yıllardır Kürt halkına baskı yaparak milliyetçilik yaparak ahlaksızlığı yaygınlaştırmaya çalıştılar. Müslümanların bunlarla mücadele etmesi gerekiyor.
 
Devlet yıllarca Müslümanlara baskı yaptı. Bunlarda Kürt halkının temsilcisi ve savunucusuyuz diyerek baskı yapıyorlar. Zulmü ve baskıyı yaygınlaştırmak için çalışmaya devam ediyorlar, bu yaptıklarınızın size bir faydası olmaz. Şiddetle baskıyla bir yere varılmaz." ifadelerini kullandı.
 
Müslümanlar sizin yaptığınız baskılardan korkamaz
Müslüman diye geçinen medyanın saldırılar ile ilgili tek bir haber bile yapmadığının altını çizen Kaya, "Yapılan bu saldırılar karşısında Türkiye kamuoyu ve Müslümanlara büyük görev düşüyor. İslami medya yapılan bu saldırılar ile ilgili bir haber bile yapmadı. İslami medyanın bu konu üzerinde hassasiyetle durması gerekiyor. Bunlar partilerimiz kapatılıyor örgütlenme hakkımız engelleniyor dediklerinde onlara destek olduk. Şimdi onlar aynısını yapıyorlar. Örgütlenme hakkına engel oluyorlar saldırıyorlar. İnsanlara baskı yaparak haraç alıyorlar.
 
Devlete de burada büyük bir sorumluluk düşüyor. Devlet kimseyi kendisini savunmak zorunda bırakmamalıdır. Müslümanların bu saldırılar ile ilgili tavrı bellidir. Müslümanlar birbirlerine sahip çıkmak zorundalar. Müslüman kimliği ve kardeşliği bunu gerektiriyor. Bu saldırgan güruh sessizlikten cesaret alıyor. Bu saldırılara karşı kamuoyu sessiz kalmamalıdır." dedi.
 
Müslümanlar bu saldırılar karşısında vakur tavırlarını sürdürmeye devam edecektir
Akıncılar Derneği Başkanı Mehmet Şahin ise, bu saldırıları lanetlediklerini belirterek,"Bu saldırıyı gerçekleştirenleri buradan lanetliyorum. Bu saldırılar karşısında Müslümanlar bir araya gelmelidir. Çünkü Müslümanlar birbirlerinin kardeşleri ve velileridirler. Müslümanlara yönelik bu saldırılar, emperyalistler ve statükocu devletten kaynaklanıyor. Müslümanlar bu saldırılar karşısında vakur tavırlarını sürdürmeye devam edecektir." diye ifade etti.
 
Zillet onlardan yana izzet bizden yanadır
Son olarak konuşan Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Gönül, Müslümanlara yönelik bu saldırıları, iki zalim arasında, iki zulmün arasında kalmak olarak değerlendirdiklerini aktaran Gönül, "Bir zalim sözde halk adına halka baskı yapıyor. Diğer zalim de kurulduğundan bugüne Müslümanlara baskı yapmayı marifet sayan devlettir. PKK, alt ve üst yapıları halka hizmet eden, halk için çalışan insanlara saldırıyor. Biz Müslüman kimliğimiz gereği onların taziyelerine gidiyor onların bayramlarını kutluyoruz, onlar ise 3 kişi bir araya gelince saldırıyorlar. Binlerce kişi Öcalan`ın mesajını dinlemek için bir araya geliyor ve olaysız bir şekilde dağılıyor. Ama derneklere, partilere ve Müslüman insanlara yapılan saldırıları biz bunlara sahip çıkamıyoruz diye kendilerini savunuyorlar.
 
Aklıselim sahibi bir insan yok mu içlerinde diyoruz yok demek ki. Müslümanlar iki zulmün arasında izzetli bir şekilde dimdik ayakta durarak onlara tükürdüklerini yalatacaklar. Yapılan bu saldırılar karşısında kurbanla daha da yakınlaştık yakınlaşmaya devam edip Müslümanlar olarak bir olacağız. Her yerde bunu göstereceğiz. Biz ne kadar birbirimize yakınlaşırsak onlar daha çok ürkecek. Zelil insanlar bir araya gelemezler. Zillet onlardan yana izzet bizden yanadır." ifadelerine yer verdi.
 
Program, Murat Karinçu`nun okuduğu basın açıklaması ile sona erdi. (Erkan Yavuz - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir