• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
İçişleri Bakanı sınırdaki askerlerle bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kurban Bayramı münasebetiyle memleketi Mardin'de bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, milletvekili Abdurrahim Akdağ ile birlikte Kızıltepe'nin Şenyurt beldesindeki 11. Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı.

 


Bakan Güler, burada askerlerin bayramlarını kutlayarak, onlarla bir süre sohbet etti. İnsani yardımların geçtiği Suriye geçiş noktasını gezen Bakan Güler, yetkililerden bilgi aldıktan sonra, nöbet tutan askerlerle sınırın karşı tarafındaki Suriyelilerle seslenerek bayramlarını kutladı.


Daha sonra Şenyurt Belde Belediyesi'ne gelen Bakan Güler'i Belediye Başkanı İsamettin Demircan karşıladı. Görüşmenin ardından beldede vatandaşlarla sohbet eden Bakan Güler, çözüm sürecinin önemini anlattı.


Bakan Güler, Şenyurt beldesinde insani yardım için sınır kapısı olmadığı halde geçiş noktasından hiçbir ayrım gözetmeden yardımların karşı tarafa gönderildiğini kaydetti.


Midyat'ta Suriyeli sığınmacılarla yaptığı görüşmeleri anlatan Bakan Güler, sağlanan imkânların çok iyi olduğunu ancak Suriye'de yaşanan gelişmelerden dolayı ne kadar yardım yapılsa da mutsuz olduklarını kaydederek, "Allah kimseyi devletsiz koymasın. Allah kimsenin evindeki huzuru bozmasın. Oradaki kardeşlerimize ne kadar yardımcı olsak ta o mutsuzlukları devam ediyor." dedi.


Türkiye'den toplanan yardımların hiçbir ayrım gözetmeden Suriye'deki insanlara gönderildiğini aktaran Bakan Güler, şunları söyledi; "Bakın burada Şenyurt'ta kapı olmamasına rağmen biz insani yardımların buradan geçmesine izin verdik. Bütün dünya buna yüzünü çevirmişken biz bu insanları bağrımıza bastık. Hiç ayrım gütmedik. Kim gelirse kapımızda ekmeğimizi yiyor ve barınıyor. İnsani yardım kim olursa olsun gidiyor ve ulaşıyor. Zaten biz insani yardımda ayrım yapsak neredeyse 600 bine dayanan insanı bu memlekette misafir etmezdik."


Güler, ziyaretlerin ardından bayramlaşmaya gelen vatandaşlarla birlikte Şenyurt Merkez Camisi'nde Cuma namazı kıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir