• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
`Mustazaflar sabırlıdır, sebatkârdır, sağduyuludur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bayramın birinci günü PKK/BDP`nin esrarcı çeteleri tarafından Mersin merkez Demirtaş Mahallesinde bulunan kurban kesim yerinde yapılan saldırılar yapılan kitlesel basın açıklaması ile tel`in edildi.

Basın açıklamasında Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şube Başkanı Veysi Yumlu, Hür Dava Partisi Mersin İl Teşkilatı Başkanı Salih Demir, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Başkanı Mehmet Kışlak hazır bulundu.

Merkez Hastane Caddesi Kur Çeşme`de yapılan basın açıklamasına Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi, Hür Dava Partisi Mersin İl Teşkilatı, Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) üye ve gönüllüleri ellerinde taşıdıkları, "İt… Ürür, Kervan Yürür", "Mustazafa Uzanan Eller Kırılsın", "Bunca Yapılan Saldırıların Failleri Nerede" gibi dövizler ile kitlesel basın açıklamasına destek verdiler.

Kitlesel basın açıklaması Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir bir konuşma yaptı.

Mersin`de yaşanan olayı hatırlatan Demir konuşmasına şöyle devam etti, "Karanlık ve derin yapılara hizmet eden bu zorba güruh tarafından, kendisini insani ve İslami hizmetlere adayan Mustazaflar Cemiyeti üye ve gönüllüleri saldırılara uğramış, bu saldırılarla yapılan hayır faaliyetleri engellenmeye çalışılmıştır."

PKK/BDP`ye seslenen Demir, "PKK/BDP yanlıları şunu bilsinler ki; hayır faaliyetlerini engelleyenler Allah`ın azabından ve ihtiyaç sahiplerinin ahından kurtulamayacaklardır. Bayram sevinç ve mutluluk günleridir. Sizler ey alçak korkaklar. O kadar bu halkın değerlerinden uzaksınız ki böyle mübarek ve kutsal bir günde saldırı yapabiliyorsunuz. " dedi.

Polisin olaydaki tavrına da değinen Demir, "Polisin can güvenliğimi tehlikeye atamam demesi ve olaya seyirci kalıp, mağdurlara linç girişiminde bulunanlara müdahale etmemesi, polisin acaba görevi nedir sorusunu akıllara getiriyor? O zaman bu buradan şu soruyu soruyoruz; `Bu halk kendi güvenliğini kendi mi sağlayacak demek istiyorsunuz?` Bu bir gaflettir." dedi.

Terör saldırıları faaliyetleri ile sindirilmek istenen STK`lara yapılan saldırıların faillerinin hala bulunmadığını söyleyen Demir, tüm kişi ve kuruluşlara şu çağrıyı yaptı: "PKK/BDP çevrelerinin STK`lara yönelik saldırıları ve pervasız tutumları ortadadır. STK`lara yönelik saldırıları sonlandırma noktasında etkili olabilecek tüm kişi, kurum ve kuruluşları girişimlerde bulunmaya ve menfur saldırıyı kınamaya davet ediyoruz."

"Mustazaflar; sabırlıdır, sebatkârdır, sağduyuludur"
Hükümet yetkililerine de seslenen Demir, "Özellikle Hür Dava Partisi`ne ve Mustazaflar Cemiyetine ve bu cemiyete yakın İslami STK`lara yönelik yapılan menfur saldırılar karşısında hükümetin sessizliği de bizi ve bizleri düşündürmektedir. Buradan hükümete de sesleniyoruz; Bu menfur saldırılar karşısında çıksın yetkilin, sözcün, bakanın, vekilin kimse, eğer kendilerini bu milletin vekilleri olduklarını sanıyorsa çıksın kınasınlar. Lanetlesinler. Bu ateş yakar. Bu ateş büyürse herkesi yakar. Toplumsal güvenlik şart… Hür Dava sabırlıdır. Hür Dava sağduyuludur. Mustazaflar; sabırlıdır, sebatkârdır, sağduyuludur." dedi.

Demir`in konuşmasının ardından söz alan Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (İNHAP) Başkanı Mehmet Kışlak, devlete ve hükümete yüklendi. Kışlak, "Görülüyor ki devlet ya da devlet içindeki derin yapılar bu görevi PKK/BDP çapulcularına devretmiştir. Ya da kapalı kapılar ardında T.C istihbaratı ile sıkı fıkı yapılan görüşmelerden, dindarlara yapılan saldırılar karşısında bir takım anlaşmalar mı yapılmış? Yoksa bu camiaya yönelik yapılan saldırıları neden yakalanamıyor?" diye sordu.

Konuşmalar sık sık, "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem", "Mustazafa Uzanan eller Kırılsın" sloganları ve tekbirlerle kesildiği görüldü.

Basın açıklamasının ardından grup sissiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir