• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fakirin yüzü İslami STK`larla güldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Fakir ve kimsesiz insanların umut kapısı olan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi İslami sivil toplum kuruluşları Kurban Bayramı`nda tonlarca et dağıttı.


BATMAN
Batman Umut-Der, 60 araç ve 120 kişiden oluşan Peygamber Sevdalılarına üye derneklerin desteğiyle bayram boyunca 11 ton kurbanlık et dağıtımında bulundu.


Kurban çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Umut Der Genel Sekreteri M. Nurullah Günaydın, "Bu yıl ki Kurban Bayramı çalışması kapsamında ele aldığımız kurbanlık hayvan kesimi ve kurbanlık kesimine teşvik çalışması elhamdülillah sona ermiştir. Bu çalışma kapsamında vekâletini aldığımız, kurban sahipleri nezaretine kestirdiğimiz ve kurban sahiplerince kesimine teşvik ettiğimiz toplamda 350 küçükbaş ve 19 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilmiştir

Bu kesimler neticesinde toplamda yaklaşık 11 ton kurbanlık et, 1,5 kilogramlık paketler halinde kurban sahiplerinin payları, kurban sahiplerinin istekleri doğrultusunda dağıtılanlar, muhtaç ile fakir ailelere ve kişilere dağıtımının büyük bölümü tamamlanmıştır. Kurbanlık kesimi ve et dağıtımı hizmeti için derneğimizi seçen herkesin kurban bayramlarını tekrardan kutlar teşekkürlerimizi sunarız." şeklinde konuştu.


BATMAN/BEŞİRİ
Umut Kervanı Yardım Platformuna bağlı derneklerden Beşiri Hizmet-Der de, yardımlarına devam ederken Kurban Bayramında da fakirlerin yüzünü güldürdü. Yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren Hizmet-Der Yardım Komisyonu Başkanı Adnan Önder, "İlçemizde maddi durumu iyi olmayan ailelerden ikisi Suriyeli olmak üzere toplam 61 aileye kurban eti yardımında bulunduk. Bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırsever ve duyarlı Müslümanlardan Allah razı olsun. Bizler elimizden geldikçe fakir ile zengin arasında köprü vazifesi görevini üstleniyoruz." dedi.


BİTLİS
Bitlis Sanayi ve İş Adamları Derneği`nin (BİSİAD) daveti üzerine Bitlis`e gelen farklı ülkelerdeki gönül elçileri, Kurban Bayramı`nda mağdur ailelere et dağıtımını yaptılar. Afrika ülkeleri başta olmak üzere ülkenin farklı yerlerinde gelen onlarca kişi bayramın sevincini et dağıtımını yaparak yaşadılar. Bitlis`e Etiyopya`dan geldiğini belirten İmaj İsmail, Kurban Bayramını Bitlis`te Bitlislilerle geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


BİNGÖL
Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Karlıova Kar-Der, bu yılki Kurban Bayramı`nda da fakirlerin yüzünü güldürerek birçok aileye kurban eti ulaştırdı. Bu yılki kurban eti dağıtımında merkezde 350 aileye, Kar-Der Taşlıçay Temsilciliği ise 300 aileye kurban etti dağıttı.


DİYARBAKIR
Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde faaliyetinde bulunan VEFA Der, Tepe beldesinde her bayramda olduğu gibi bu bayramda da fakir ve muhtaç ailelere et yardımında bulundu. Vefa Der bayramın üçüncü gününde 150 muhtaç aileye kurban etti dağıttı.


ELAZIĞ
Elazığ Yeni İhya-Der, bayramın son gününde 500 aileye kurban eti dağıtarak yüzlerini güldürdü. "Yardım Komisyon Başkan Yardımcısı Muhittin Aydemir, bu bayramdan önce tespit ettiğimiz Afgan aileye de Kurban eti ulaştırdık. Afgan aileyi fırın işleten bir kardeşimiz bize ulaştırdı. Kendiside daha öncesinde bu aileye ekmek yardımında bulunuyormuş. Ailenin birçok ihtiyacını bayram öncesinde karşıladık. Şimdi ise kurban eti getirdik. Dillerini bilmediğimiz için anlaşmada zorluk çeksek de ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda anlaşabildik ve ihtiyaçlarını giderdik. Bu ve buna benzer 500 aileye de kurban eti ulaştırdık. İhtiyaçlarını karşılamada elimizden geldiğince yardımda bulunacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir