• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
`Şehidlerin en büyük mirasları davalarıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- 17 Ekim 1993 yılında dönemin karanlık göçleri tarafından vahşice işkence edilerek şehit edilen Abdüsselam İrdem ve 25 Haziran 2000 yılında karanlık göçler tarafından katledilen Şehit Abdulvahit Kara, Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi üye ve gönüllüleri tarafından mezarları başında rahmetle anıldı.
 
Şehit Abdüsselam İrdem`in Apaydın köyünde bulunan mezarının ziyaretinde konuşan M. Emin Baytar hoca, şehitlerin arkalarında bıraktıkları iki miraslarının olduğunu, bunlardan birincisi şehitlerin uğrunda canlarını verdikleri davaları, ikincisi ise aileri olduğunu, çünkü şehidin ailesinden şehidin kokusunu aldıklarını vurgulayarak, "Kurban bayramında Hz. İbrahim`in Hz. İsmail`i feda ettiği günleri idrak ediyor ve yaşıyoruz. İşte Hz. İbrahim rabbinin rızasını kazanmak için İsmail`ini feda etti. Ümmet Resulullah (s.a.v.)`in yirminci asrın ümmeti de İsmaillerini feda ettiler, Abdüsselamlarını feda ettiler, Muratlarını feda ettiler, binlerce kardeşlerini feda ettiler feda etmeye devam ediyorlar. Bugün topraklarımızda kendi bölgemizde, Mısır`da, Suriye`de ve dünyanın sair yerlerinde İsmail feda ediliyor Allah`ın o mübarek dini ve davası için. İşte bu yüzden şehit çok kıymetlidir. Çünkü kendisini feda etmiştir. Kendisini davasına adamıştır" dedi ve şehidin hayatından bazı kesitler sundu.
 

Bu yıl kurban bayramının üçüncü günü olan 17 Ekim aynı zamanda Şehit Abdusselam`ın şehadet yıldönümüne denk gelmesi dolayısı ile babasının evinde şehit için mevlit okundu ve dualar yapıldı. mevlit ve duadan sonra misafirlere bayram şekeri dağıtıldı. (Mehmet Demir İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir