• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Genç-Der 350 aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Umut Kervanı Yardım Platformu üye derneklerinden Genç Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Genç-Der) tarafından bayramın ikinci gününde yapılan toplu bayramlaşma ve toplu kurban kesiminin ardından kurban etleri dernek üye ve gönüllülerince fakir ve muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Dernek adına açıklama yapan Genç- Der Yardım Komisyonu Başkanı İhsan Dener, "Bayramlar kardeşliğin, barışın, dostluğun, sosyal dayanışmanın ve beraberliğin pekişmesi için Yüce Allah`ın ümmeti Muhammed`e (s.a.s.) bir ikramıdır. Bu ikramın bu nimetin şükrü de bayramları amacına uygun olarak geçirmekle olur. Dernek olarak beş yıldır kurban bayramlarında toplu kurban kesimi organizasyonu yapıyoruz. Kurban ibadeti için bu Kurban Bayramı`nda da toplu kurban kesimi düzenledik. Günlerce belki aylarca evlerine kırmızı et alamayan aileleri bir nebze de olsa sevindirebilmek amacıyla başlattığımız bu kampanyaya hayırsever Gençliler tarafından büyük bir ilgi gösterildi. Bayramın ikinci gününde toplu bayramlaşma programımızdan sonra toplu kurban kesimini yaptık. Kestiğimiz 44 kurbanı 350 fakir ve muhtaç aileye ulaştırdık." dedi.

Bu organizasyonu sadece Allah rızası için ve ibadet amacıyla yaptıklarını belirten Dener, "Bizim tek gayemiz Allah rızası için yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, zengin olan hayırsever vatandaşlarımız ile fakirler arasında bir geçiş köprüsü olmaktır. Halkımız arasında son derece yardıma muhtaç aileler bulunmaktadır. Bu fakir ve muhtaç ailelere bir nebze de olsa yardımcı olmak hem insani, hem de İslami bir görevdir. Geçen yıl Kurban Bayramında 30 Kurbanla 270 aileye kurban eti ulaştırabilmiştik, bu yıl ise Allah`a hamdolsun 44 Kurban etiyle 350 aileye ulaştık.

Bu hayırlı işe katkısı olan tüm hayırsever gençlilere ve dernek gönüllülerimize teşekkür eder, bu güzel hizmet ve ibadetlerinin rabbim katında kabul görmesini dilerim." dedi. (Ahmet Cana-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir