• DOLAR 32.58
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2493.889
  • ...
Memur-Sen: Birileri düğmeye mi bastı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da İslami faaliyet yürüten İlim-Der ile Yusufi-Der`e birer günlük ara ile yapılan bombalı saldırılarla ilgili Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş, İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulundu.
 
"Karanlık güçler var"
İslami faaliyet yürüten derneklere saldırmanın çirkinlik olduğunu söyleyen Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Memiş, karanlık güçlere dikkat çekerek, "BDP`nin içinde artık şu kanaat oluşmuş. Yani Kürdistan halkında da oluşması gerekiyor. Karanlık güçler var. Bu karanlık güçlerle batıda Ergenekonvari yapılarla yine uluslararası toplumlardaki ülkeler beraber hareket ediyorlar. Ama yıllardır ne hikmetse yapılan yüzlerce saldırı var ve bu saldırıya karşı Emniyet güçlerinin attığı bir adım yok. Bu adımlarla ilgili de hiçbir faili ortaya çıkarmıyor. Tam da burada aklımıza daha da karanlık olaylar geliyor. Acaba birileri düğmeye basıyor, birileri de buna seyirci mi kalıyor?" dedi.
 
"Saldıran tek taraf var"
Bu tür olayları hiçbir zaman tasvip etmediklerini ve kınadıklarını belirten Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş, "Saldıran bir taraf var. Tarafları itidale davet etmiyoruz. Çünkü taraflar yok. Davet etmek için karşılıklı tarafların olması gerekir. Ama ben kardeşlerime yine sabır diliyorum. İnşallah Hz. Eyyüb`ün sabrıyla daha da güçlenecekler." şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Yakup Moğulgani-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir