• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformundan Ramazan Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu, ayların sultanı mübarek Ramazan Ayı nedeni ile kutlama ve tavsiye mahiyetinde mesaj yayımladı. Günde en az bir cüz Kuran-ı Kerim okunması tavsiye edilen mesajda, vakit namazların mümkün oldukça camide cemaatle kılınması, dost, akraba, hasta ve salih insanlara ziyaretlerin sıklaştırılması tavsiyesinde bulunuldu. "Sizlerin ve tüm Peygamber Sevdalılarının Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederiz." Sözleriyle başlanılan mesajda, bireysel ve ailevi olmak üzere iki ayrı başlık altında tavsiyelere yer verildi.
 

Bireysel Olarak Yerine Getirilebilecek Tavsiyeler
Günlük olarak en az bir cüz Kur`an; mümkün mertebe camide mukabele şeklinde, mümkün değilse aile ile beraber mukabele şeklinde okunmaya çalışılmalı. Ramazan ayı boyunca ilmihal, fıkıh ve siyer kitapları okunmalı. Namazlar mümkün mertebe camide cemaatle, mümkün olmuyorsa ailede cemaatle kılınmalı. Teravih namazları, en yakın camide cemaatle kılınmalı. Gece namazları alışkanlık haline getirilirse, Ramazan sonrasında da bunun devamı kolaylaşır. Bu ay içinde zekât farizası üzerine vacip olan herkes mutlaka bu görevi yerine getirmeli. Dostlar, akrabalar, ihtiyar, hasta ve salih insanlar ziyaret edilmeli. Maddi güç ve imkânlar çerçevesinde iftar yemekleri verilebilir. Ramazan ayı içinde, özellikle de Ramazanın son on gününde itikâfa girmeyi tavsiye ediyoruz.
 

Ailevi Olarak Yerine Getirilebilecek Tavsiyeler
Ramazan ayı boyunca özellikle çocuklara ilmihal dersi verilmesi tavsiyemizdir. Daha önce verilmiş olsa bile hayırlı bir tekrar olacaktır. Mümkünse küçük ebatlı bir siyer kitabı ders şeklinde okunmalı. Namazlar cemaatle kılınmaya çalışılmalı. Aile fertleri, yaşları da göz önünde bulundurularak gece namazlarına teşvik edilmeli. Camide mukabele şeklinde okunmuyorsa, evde günlük en az bir cüz olmak üzere mukabele şeklinde Kuran okunmalı. Çocuk ve gençler de Kur`an okumaya teşvik edilmeli, tecvit kurallarını bilmeyenler Ramazan`da bu eksikliklerini tamamlamaya çalışmalı. Platformumuzun icra edeceği etkinlik ve programlara mümkün mertebe ailece iştirak edilmesi. Ramazanın son on gününün tekli gecelerinde Kadir Gecesine rastlama ümidiyle, bu günler ibadet ve zikirle ihya edilmeli. Ramazan boyunca vakit namazlarından sonra, seher vaktinde, Cuma günü, Kadir Gecesi ve Kadir Gecesinin arandığı tekli gecelerde tüm dünya Müslümanlarına dua edilmeli.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir