• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa Teşkilatı halkla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - HÜDA PAR Şanlıurfa İl Teşkilatı Hacı Ekrem Camii yanındaki parkta üye ve gönüllüleriyle bayramlaşma programı düzenledi.

Program Ömer Soyaslan Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından tekbir ve salâvatlar eşliğinde bayramlaşmaya geçildi. Yaklaşık bir saat süren bayramlaşma programında HÜDA PAR Merkez Şura Üyesi Süleyman Atmaca bir konuşma yaptı.

Şimdiye kadar bayramları küçücük odalarda kutladıklarını, şimdi ise meydanlarda bayramlaşma programı düzenlediklerini belirten Atmaca "Malumunuz sevincin, birlik ve beraberliğin olması gereken Ramazan ve Kurban bayramlarında İslam âlemi kan ağlıyor. Her bir yere bir zalim musallat olmuş ve zulmediyor. Mısır, Suriye hepimizin gözü önünde…" dedi.

İslam dünyasında akan kanın Müslüman kanı olduğunun altını çizen Atmaca "Bu gün bizim coğrafyamızda da birileri bayramlarımızı zehir etmek, bu manevi ortamdan Müslümanları uzaklaştırmak için bir takım kışkırtıcı faaliyetlerde bulunuyorlar. Bu nedenle Diyarbakır`daki STK`lara yapılan saldırıları da kınıyor, saldırıya uğrayanları metanetli ve sabırlı olmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Akan kanın durması için Müslümanlara çağrıda bulunan Atmaca, Müslümanların ellerini başlarının arasına alarak düşünmelerini, ihtilafları bir tarafa bırakmalarını ve küfre karşı birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Program Molla M. Emin Baytar`ın yaptığı dua ile son buldu.

Ayrıca, HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet, Ak Parti İl Teşkilatı`nın bayramlaşma programına katılarak Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Şanlıurfa milletvekilleriyle de bayramlaştı. (Osman Gülebak - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir