• DOLAR 32.51
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2497.742
  • ...
Tatilcilere Dönüş Yolculuğu Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, bayram tatilinin son gününde yola çıkacak sürücüler nedeniyle TEM ve D-100 karayolunda araç yoğunluğu oluştuğunu belirterek, "Tatilcilerimizin son günü beklemeden yola çıkması halinde yoğunluk azalacaktır" dedi.

Durmuşlar, yaptığı açıklamada, yoğunluk nedeniyle trafik kazalarının önlenmesi ve tatilcilerin rahat yolculuk yapabilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Uzak illerden İstanbul`a dönecek tatilcileri yola erken çıkmaları konusunda uyaran Durmuşlar, "Bayram tatilinin son gününde yola çıkacak sürücüler nedeniyle TEM ve D-100 karayolunda araç yoğunluğu oluşuyor. Tatilcilerimizin son günü beklemeden yola çıkması halinde yoğunluk azalacaktır. Bu sayede tatilcilerimiz, rahat şekilde, beklemeden, trafiğe takılmadan gidecekleri yerlere ulaşacaklar" şeklinde konuştu.

"Bayram dönüşüne geçecek sürücülerin öncelikle hava ve yol durumuna bakması gerek" diyen Durmuşlar, "Daha sonra araçlarını gidecekleri yol güzergahına göre ayarlamalı, yola çıkarken aşırı yük yüklememeliler. Sürücülerimiz hem araçlarını hem de kendilerini yol boyunca dinlendirmeli, uykusuz ve yorgun yola çıkılmamalı" ifadesini kullandı.

Sürücülerden yakın takip, aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını isteyen Durmuşlar, işaret ve işaretçilere uyulmasının hayat kurtardığını vurguladı.

Durmuşlar, kural ihlali ve aşırı hız yapan sürücülere ceza uygulanacağını sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir