• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
İdil İRŞAD-DER fakirlerin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Yaklaşık olarak 7 ay önce kurulan ve kuruluşun hemen akabinde İdil (Hezex) ve çevre köylerde yardım faaliyetlerine hızlı başlayan Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (İRŞAD-DER), bayramda da fakirlerin yüzünü güldürdü.
 
Kurban Bayramında yardım faaliyetlerine devam eden İRŞAD DER, yaklaşık bir ton Kurban etini 412 muhtaç aileye ulaştırdı.
 
"Daha çok yardım daha çok sevap kazanma" sloganıyla İdil`in (Hezex) varlıklı insanlarını hayra davet eden Dernek Başkanı Nezir Yılmaz, "Hz. İbrahim (a.s) bilinci ile ve İsmailce bir teslimiyet ile değerlendirdiğimiz ve sosyalleşmenin en güzel olgusu olan paylaşma duygusunun yoğun olduğu Kurban Bayramı`nı tekrar idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile İslam Aleminin bayramını tebrik ediyor, Müslümanlara ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini en kalbi duygularım ile diliyorum.
 
Hamdolsun, biz İdil İrşad Der olarak Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramında da hayırsever vatandaşlarımız ile muhtaç kardeşlerimiz arasında hayır köprüsü olduk. Vekaletlerini aldığımız birçok kardeşimizin Allah için adadıkları kurbanlıklarından elde ettiğimiz yaklaşık bir ton eti muhtaç kardeşlerimize ulaştırdık. Sabahın erken saatlerinde mezbahada başlayan çalışmalarımız akşam geç saatlere kadar sürdü. İdil (Hezex) merkezi ve köylerinde olmak üzere 5 ayrı dağıtım noktasında büyük heyecanla, her aileye "bir tebessüm bir sadaka" bilinci ile muhtaç kardeşlerimizin kapılarına kadar giderek üye ve gönüllülerimizin fedakarane çalışmaları ile yardımımızı bir teveccüh alarak bitirdik. Bugünleri bize gösteren Yüce Allah`a hamd u senalar olsun." dedi. (M.Şerif Aşkın - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir