• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
Başörtüsü Mağdurlarına Yalnız Değilsiniz Pikniği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde faaliyet yürüten, Hilvan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Selam-Der), 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında kendi iradeleriyle başörtülü olarak okula gitmek isteyen ancak okul yönetiminin keyfi uygulamalarıyla okula alınmayan 23 kız öğrenciye destek vermeye devam ediyor. Daha önce de başörtüsü mağdurlarını bir an olsun yalnız bırakmayıp onur belgesi ve hediyelerle ödüllendiren dernek, hafta sonu bu öğrencilerin hepsini bir araya getirip piknik gezisine götürerek yalnız olmadıklarını bir kez daha kendilerine hissettirdi.

Selam Der yetkilileri "Öğrencilerin eğitim ve öğretim haklarına destek veren, birilerinin olduğunu bilmesi için" bu etkinliği düzenlediklerini dile getirerek,"Derneğimiz başörtüsü mağduru 23 ilköğretim kız öğrencinin ailelerinden izin alınarak bu geziyi gerçekleştirdi. Eğitim mağduru öğrencilerimizi pikniğe götürerek biraz olsun yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirmeye çalıştık." dedi.

Selam der yetkilileri başlatılan `Tesettür Seferberlği`ne desteklerinin daha çok olacağını, bu tür moral verici etkinliklerin ve gezilerin süreceğini sözlerine ekleyerek," Eğitim mağduru 23 kız öğrencimizin eğitim haklarının iadesi için mücadelemize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Yardımcı -İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir