• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
İstanbul Peygamber Sevdalıları Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Peygamber Sevdalıları Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi öncülüğünde bir araya gelen İslami sivil toplum kuruluşu üye ve gönülleri İstanbul Fatih`te bulunan Mihrimah Camiinde buluştu.

Yağmurlu havaya rağmen İstanbul`un dört bir yanından gelen yüzlerce kişi teşrik tekbirleri eşliğinde musafahalaşarak bayramlaştı.

Programa Hür Dava Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Gönül ile birçok partilinin yanı sıra Rehber TV Genel Koordinatörü Fikret Gültekin ve Doğruhaber Gazetesi yazarları da iştirak etti.

Bayram özel programı Molla Abdulbari Çelik Hoca`nın okuduğu Kur`ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kısa bir konuşma yapan Abdulbari Çelik Hoca, "Tüm Müslümanların bayramlarını tebrik ettikten sonra, "İbrahim denildiği zaman akla teslimiyet gelir. Çünkü İbrahim (a.s) Allah`a teslim olmuştu.

Bayramlarda Müslümanlar olarak birkaç vazifemiz var. Bunlardan birincisi küskünleri barıştırmaktır. Dargınlarımız küs olanlarımız varsa bayramda biribirleriyle kucaklaşmalıdırlar. Komşu ve akrabalarımızı ziyaret edelim ve biribirimize eğer hakkımız geçmişse haklarımızı helal edelim. Bu günleri Allah`ın razı olacağı şekilde geçirelim. Takva ile Allah`a ibadet ile Allah`ın emirlerini yerine getirmekle geçirelim. Ancak bu şekilde bayramımız bayram olur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardında Müslümanlar musafahalaşarak bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından program yapılan dua ile sona erdi. (Abdülbaki Gümüş / İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir