• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Silvan HÜDA PAR teşkilatı halkla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Silvan ilçe teşkilatı, parti binasının önünde üye ve gönüllüleri ile bir araya gelerek bayramlaştı.
 
Bayramlaşma programında konuşan Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Ramazan ve Kurban bayramlarının Müslümanların şiarı olduğunu belirterek, "Allah`u teala insanoğluna bu 2 bayramı hediye etmiştir. Bu günlerde oruç tutmak haram kılınmıştır. Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: `Nevruz ve Mihrican bayramları yerine Allah Ramazan ve Kurban bayramlarını Müslümanlara hediye etmiştir.` İslam alimlerinden Ebu Hasan ve Ebul Hafsül Kebir`in görüşüne göre kim Nevruz ve Mihrican bayramlarını kutlarsa şirke girer ve bütün hasenatları yanar." dedi.
 
Küfrün ve şirkin ahlakı olan adetlerden uzak durulması gerektiğini belirten Kılıçaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: Kurban bayramının diğer isimi de yevmil idil Ekberdir. Ama bazıları kalkıp bu mübarek bayramı, kara bayram olarak ilan ediyorlar. Bunlar, bizim bütün İslam ahlakımızı yok etmek ve İslami değerlerimizden uzaklaşmamızı istiyor. Bunlara karşın Kur`an ile sünnete sarılmamız lazım."
 
Son olarak Abdurrahman Çelik Hocanın yapmış olduğu duanın ardından ikramlarda bulunuldu, partililer ve halk tekbir ve salavatlarla bayramlaştı. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir