• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Azim Der üye ve gönüllüleriyle bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren Azim, Eğitim, Kültür, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim Der), üye ve gönüllüleriyle bayramın ikinci günü ikindiden sonra dernek binasında bayramlaştı.
 
Yıllardır Midyat`ta yaptığı yardım ve İslami çalışmalarıyla ilçe köy ve belde halkının teveccühünü kazanan Azim-Der`in bayramlaşma programına, çevre köy ve beldelerden de katılım oldu.
 
Bayramlaşmadan önce kısa bir konuşma yapan Dernek göllülerinden Murat Evis, şunları kaydetti: "Bayram sevinç ve toplanma günüdür. Her milletin her dinin kendine mahsus özel günleri ve bayramları vardır. Bununla birlikte İslam dini de bize 2 bayram bahşetmiştir. Kendi nefsi ve düşüncelerine göre, kutlama şekilleri vardır. Allah`ın bize bahşettiği bayramı Allah`ın istediği şekilde kutlamak ve meşru daire çerçevesi içerisinde kutlamaktır. Bayramlara erişmek cennete erişmek kadar güzeldir. Çünkü bu Allah`ın bize bahşettiği bir nimettir. Kurban Allah için maddi fedakarlık yapmak ve bu gayeyle Allah`ın rızasını kazanmak için bir ibadettir." dedi.
 
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik, dernek olarak kuruluşlarından bu yana üye ve gönüllüleriyle bayramlarda bir araya gelerek bayram etkinliğini düzenlediklerini hatırlatarak, bu tür etkinlikleri sevgi saygı, dayanışma ve vahdeti getirmesi temennisinde bulundu.
 
Bayramlaşma töreni sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşirken, program yapılan ikramlarla son buldu. (M.Sait Başaran - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir