• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Meteoroloji`den `Kış Geliyor` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği istendi.

Sıcaklıklar 6 ila 12 derece azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağının tahmin edildiğni açıkladı.

17.10.2013 Perşembe günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu `nun batısı ve Batı Karadeniz`in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz`de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz`in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

18.10.2013 Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul , Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

19.10.2013 Cumartesi Marmara`nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

20.10.2013 Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara`nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz`in iç kesimleri ve İç Anadolu`nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.

Hava sıcaklığının bugün batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Perşembe İç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağış anında yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yurtta sağanak etkili oluyor

İstanbul`da sabaha karşı etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kavşaklarda biriken sular araçların geçişlerini engellerken, yollarda biriken sularda kalan araçların sürücüleri zor anlar yaşadı.

Yollardaki bazı rögarlar yoğun suya dayanamarak patladı. İtfaiye ekipleri, kanal baskınlarına müdahale etti.

İtfaiye, bir aracı çekemeyince içinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi. Araçların kurtarılması için olay yerine çekici çağırıldı.

İstanbul`da etkili olan yağış nedeniyle bazı evleri de su bastı.

İzmir`i sağanak vurdu

İzmir`de etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı.

Sabaha karşı etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti.

Şiddetli yağışlarda sürekli evlerinin sular altında kaldığını ifade eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yaptı. Yağış sırasında Kamil Tunca Bulvarı`nda göçük oluştu. Caddedeki iş yeri sahipleri, çukura düşmemesi için araç sürücülerini uyarıda bulundu.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir`de metrekareye 24 saat içinde 44,2 kilogram yağış düştü.

Bölgede yağışın akşama kadar devam edeceği, öğle saatlerine kadar ise kuvvetli olacağı belirtildi.

Kırklareli

Kırklareli`de de sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor.

Balkanlar`dan gelen yağışlı havanın etkisine giren kentte, zaman zaman sağanak etkili oluyor. Sağanak nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler trafikte zor anlar yaşıyor.

Trafik polisleri, yoğun kavşaklarda önlem alarak trafik seyrinde tıkanıklık olmaması için düzenleme yaptı.

Karacaibrahim, Karakaş, Bademlik, İstasyon ve Pınar mahallelerinde bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, su biriken cadde ve sokaklarda bulunan rögar kapaklarını kaldırarak, suyu tahliye ediyor.

Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının 10 derece yaşandığı kentte sağanağın yarına kadar aralıklarla, zaman zaman da şiddetli devam edeceğini belirtti.

Yetkililer son 24 saatte metrekareye 31 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Edirne

Edirne`de de sağanak yaşamı olumsuz etkiliyor.Balkanlar`dan gelen yağışlı hava sisteminin etkisine giren kentte sağanak sabaha karşı şiddetini artırdı.

Sağanak nedeniyle hem yayalar hem de sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Trafik polisleri yoğun kavşaklarda önlem alarak trafik seyrinde tıkanıklık olmaması amacıyla düzenleme yaptı.

Bazı caddeler ve sokaklarda su birikintileri oldu.

Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklığının 9 derece yaşandığı kentte sağanağın yarına kadar aralıklarla, zaman zaman da şiddetli olarak devam edeceğini belirtti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir