• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Libi, ABD`de Sivil Mahkemeye Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya `daki sessiz bir operasyonla alıkonulan ve El Kaide üyesi olmakla itham edilen Ebu Enes el Libi, ABD `de çıkarıldığı federal mahkemede suçsuz olduğunu savundu.

Önce New York `ta hastaneye götürülerek 3 gün boyunca hepatit C tedavisi gören Libi, kendisine yöneltilen `1998`de ABD`nin Kenya ve Tanzanya`daki elçiliklerine yapılan saldırıların planlanmasına görüntü toplayarak yardım ettiği suçlamasını reddetti.

"Halkın emniyeti adına hiçbir şekilde serbest bırakılamaz" diyen hâkim, Libi`nin tutuklanmasına karar verdi. Avukatı da 150 sayfalık iddianamenin söz konusu suçlamalarla ilgili kısmında Libi`nin isminin yalnızca 3 paragrafta geçtiğini vurguladı.

Libi suçlu bulunursa ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Öte yandan Libi`nin sivil bir mahkemede yargılanması ve yasal koruma haklarından yararlanması, `daha derin bir sorgu` için Guantanamo`ya gönderilmesini isteyen Cumhuriyetçileri kızdırdı.

Senatör Lindsey Graham "O bir bilgi hazinesiydi. Bir Kaide teröristine normal bir suçlu gibi davranmak, susma hakkı tanımak ve istihbarat toplamadan önce sivil bir mahkemeye çıkarmak ulus olarak yapabileceğimiz en tehlikeli şeydi" eleştirisi yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir