• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır`da Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi üye ve gönülleri ile birlikte halkla bayramlaştı.

Mustazaflar Cemiyeti Şubesi tarafından organize edilen program saat 16.45`te Yenişehir ilçesindeki Sümer Park`ta başladı. Binlerce kişi salavatlar ve teşrik tekbirleri eşliğinde bayramlaştı.

Programa Mustazaflar Cemiyetinin yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut da katıldı.
Programda vatandaşlar, İslami hizmetlerinden dolayı devlet ve PKK tarafından katledilen Müslümanların yakınları ile İslami hizmetlerinden dolayı cezaevlerinde olan Müslümanların ailelerine büyük ilgi gösterdi.

Mustazaflar Cemiyetinin düzenlediği program hakkında düşüncelerini dile getiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bu güzel günde bu güzel organizasyonu yapan Mustazaflar Cemiyetine sizin vasıtanızla teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok güzel bir ortam. Binlerce Müslüman Mustazaflar Cemiyetinin organize ettiği bayramlaşmada bir araya geldi. Müslümanların kardeşlik, birlik ve beraberliğini burada pekiştirdiğini görüyoruz. Allah` u Teâlâ bunun devamını sağlasın ve daha büyük organizasyonlarla tüm Müslümanları ve farklı kesimleri bir araya getirsin. Kardeşlik içerisinde ve İslam`ın aramış olduğu çerçeve içerisinde geçirmelerini diliyoruz. Özelde Kürt halkının genelde Türkiye` de yaşayan ve tüm halkların bayramını kutluyorum." dedi.

Bayramlaşma programına katılan vatandaşlardan Bekir Baz duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Esaret altındaki Müslümanların bayramlarının gerçek bir bayrama dönüşmesini cenabı Allah`tan diliyorum. Bu organizasyonu yapan Mustazaflar Cemiyetinden Allah razı olsun. Bütün Müslümanların böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Müslümanların tek vücut altında birleşmeleri gerekir."

Bayramlaşma yapılan dua ile son buldu.
(Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir