• DOLAR 32.314
  • EURO 35.104
  • ALTIN 2278.36
  • ...
SON DAKİKA
Tesettür Seferberliği Ankara`da da Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) genel merkezinin Türkiye genelinde başlatmış olduğu tesettür seferberliği sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

 

Değişik il ve ilçelerden 25 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Tesettür Seferberliği Platformu`nun (TESSEP) çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda platform içerisinde yer alan İkra Eğitim-Der Ankara Şubesi de, "Tesettürün Müslümanların Hayatındaki Önemi" konulu bir seminer vererek çalışmalarına başladı.

 

Dernek Seminer Salonunda verilen seminer Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından söz alan dernek yöneticilerinden Yusuf Alpsoy, kadın ve örtünme emri konulu bir konuşma yaparak samimi ve iman sahibi olan bütün Müslüman kadınların örtünme emrine uymaları ve çevrelerindeki bayanları tesettüre davet etmeleri gerektiğini vurguladı.

 

"Örtünme Emri Hem Kadına Hem de Erkeğe Yöneliktir"
Günümüzde tesettürsüzlüğün kadını, kocayı, çocukları ve toplumu içine sürüklediği acıklı durumun göz önünde olduğunu ifade eden Alpsoy, "Bu durumun olumsuz sonuçları o kadar şiddetli hissedilmiş ki, bazı Avrupa ülkelerinde kadın ve erkeklere ayrı ayrı tahsis edilmiş tramvay ve banliyö trenleri vardır. Avrupa ülkelerinde bile tesettür ve hayanın önemi yavaş yavaş anlaşılmaya başlanmışken gel gör ki yüzde 99`u Müslüman denilen bir ülkede tesettür adına bir şeyin kalmadığı ortadadır." Dedi.

 

"Tesettür Olmazsa Olmazımız Olmalıdır"
"Bir balık için su nasıl vazgeçilmez bir unsur ise ve su olmadan yaşamıyorlarsa Müslüman kadınlar için de tesettür aynı şeyi ifade etmelidir" ifadelerini kullanan Alpsoy, İslam`ın yalnızca kişinin vicdanına bırakılan bir din olmadığını söyledi.

 

İslam`ın, "Hayatım yalnızca benimle Allah arasında, başkasını ilgilendirmez" sözüne izin vermediğini belirten Alpsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başım açık da olsa dini vecibeleri yerine getirdikten sonra ve nasıl olsa Allah`ın rahmeti sonsuzdur deyip dinin emirlerinden biri olan tesettürü dairenin dışına almak hiçbir şey ifade etmeyecektir…

 

Tesettür Müslüman kadınların kalesidir. Bir kale dıştan fethedilmedikçe içten fethedilemez. Dıştan fethedildiği zaman içerdeki önlemler hiçbir işe yaramayacaktır. Rabbimiz bizleri haya eden ve takva elbisesi ile bürünen kullarından eylesin."

 

Seminer yapılan dua ve katılımcılara ramazan ayı ile ilgili kısa bir sunum yapıldıktan sonra sona erdi. (Hafzullah Sevim - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir