• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK/BDP`li Çeteler Bu sefer de Yusufi Der`e Saldırdı (2)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hükümlü-Tutuklu ve Aileleriyle Dayanışma Derneği`nin (Yusufi Der) Bağlar`da bulunan binasına PKK/BDP`li çeteler tarafından ses bombalı saldırı düzenlendi. Saat 15.30 sıralarında düzenlenen saldırının 2 çete tarafından gerçekleştirildiği ve çetelerin saldırıdan sonra PKK ve Öcalan lehine slogan attıkları ifade edildi. Saldırganların olay yerinden uzaklaştıktan sonra yüzlerini açarak kaçtıkları belirtildi.

Saldırı sırasında dernek binasında kimsenin olmaması nedeniyle ölen yada yaralanan olmazken bombanın etkisiyle dernek binasında küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Saldırıdan sonra olay yerine gelen Yusufi- Der Sekreteri Mustafa Şenol, PKK`li çetelere tepki gösterdi. Halka hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Şenol, kimsenin kendilerini halka hizmet etmekten alıkoyamayacağını söyledi. Şenol, "Derneğe bomba atanları kınıyorum. Bizler provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu bir provakasyondur ve bunlar etrafı bulandırmaya çalışıyorlar. Bunlar Kürt halkını birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bayram günü insanları rahatsız etmek insanlık dışı bir olaydır. Bunları kınıyoruz." dedi.

Yusufi Der binasının yakınında ikamet eden A.D. saldırıya tepki göstererek şöyle konuştu: "Bu yapılan saldır nedir. Kuran kursuna yapılan saldırı ayıp bir şeydir. Bizler bu insanlardan zarar görmedik. Bizim çocuklarımız burada. Bu saldırıya karşıyız ve kesinlikle kabul etmiyoruz." dedi.
Yusufi Der`e saldırıya tepki gösteren mahalle sakinlerinden A.K. ise "Yapılan saldırıdan rahatsız oluyoruz. İkinci defadır bu derneğe saldırı oluyor. Derneğe saldıranlar maskeliydiler ve kaçtılar." İfadelerini kullandı.
Çocukların ve gençlerin Kur`an dersi aldıkları Yusufi Der, geçtiğimiz Nisan ayındada PKK`li çeteler tarafından çivilerle desteklenmiş bombalı saldırıya uğramıştı.

PKK`nin oyunu şimdiden deşifre oldu…
Son dönemlerde İslami STK`lara ve dindar kişilere yönelik saldırılarını artıran PKK günden güne kaybettiği zeminini, yeni şiddet refleksleriyle kazanma peşinde… Tarihi kendi halkına karşı en acımasız katliamlarla dolu olan PKK, hedefine ulaşmak için -Derince köyünde olduğu gibi- iki aylık bebeleri, hamile kadınları ve 70`lik ihtiyarları bile kurşundan geçirecek kadar gaddar ve halkına ihanet içinde…Kürt halkına uyguladığı şiddeti, yeni yalan ve manipülasyon furyasıyla kendi lehine devşirme planları içinde olan PKK/BDP çevresinin bu oyunu şimdiden deşifre oldu…
(Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir