• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...
Trieste`de bayram coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA-İtalya`nın Trieste şehrinde Said-i Nursi Camii`nde toplanan Müslüman gençler, bayram namazını ihya ettiler. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Müslümanlar getirdiği tekbir ve salâvatlar ile bayram namazını kıldılar.. Said-i Nursi Kültür Merkezinin mescidinde Veysel Hoca verdiği bayram hutbesinde, gençlere Avrupa`daki bayramın önemine değindi.

Veysel Hoca hutbesinde,"Gençlerin bayramlarda kardeşliklerini pekiştirmeleri gerektiğini ve bu davranışlarının bayram sonrasında da devam ettirmelerinin çok önemli olduğuna değindi.Veysel Hoca, İslam`ı, yaşantılarının her alanına uygulayanların en büyük mükafatı Allah`u Teala`dan ahirette alacağını ve gençlerin yanı sıra büyük küçük demeden herkesin buna mutlaka dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Ayrıca bayram bitti diye camileri terk etmenin ve kardeşliğin devamlı olmamasının maneviyatlarına zarar vereceğini söyleyen Veysel Hoca, ``Özelde Avrupa`da yaşayan Müslümanlara genelde bütün İslam alemine duada bulundu. Hutbenin sonunda bütün İslam âleminin kurban bayramını tebrik ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.``

Hutbe sonrası gerçekleştirilen bayramlaşma merasiminden sonra çeşitli ikramlarda bulunuldu. (Yunus Can/Mahsun Aydemir-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir