• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Binlerce mağdura kurban eti dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Müftülüğü ve Bitlis Valiliği tarafında başlatılan kampanya kapsamında binlerce mağdur aileye Kurban eti dağıtımı yapıldı. Daha önce Valiliğin başlattığı "Bin Bir kurban" kampanyasında toplanan kurbanlar ile Diyanet Vakfınca Bitlis`e gönderilen kurbanlıkların kesimi yapıldı.

Kesilen kurbanlıklar ambalajlanarak tespit edilen mağdur ailelere dağıtıldı. Konu hakkında açıklama yapan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, bayramların paylaşmak ve yardımlaşmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Türkiye Diyanet Vakfı ilimize 280 adet kurbanlık gönderdi. Bizlerde gönderilen bu kurbanlıkları mezbahaneye getirerek kesimlerini yapıyoruz.

Her bir hayvanı dört parçaya bölerek ambalajlıyoruz. Ambalajladıklarımız etleri daha önce cami imamlarımızın bulundukları yerde tespit ettikleri yetim, mağdur ve fakir insanlara ve bizde bulunan öğrencilere dağıtıyoruz. Toplamda il müftülüğünce bin 126 aileye et dağıtımını yapacağız." dedi.

Valiliğinde güzel bir kampanya yürüttüğüne değinen Akbaba, " Bu yıl Bitlis valiliği de güzel bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında bin adet hayvan kesimi gerçekleştiriliyor. Burada da kesilen hayvanlar 4 parçaya bölünerek dağıtımı yapılacak. Valilikte toplamda 4 bin mağdur aile kurban etti dağıtımı gerçekleştirecek. Valilikle birlikte toplam 5 bin 126 aileye kurban eti dağıtımı yapacağız. Bu mübarek kurban bayramında mağdurları sevindirmek için, kurban bağışında bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum, Allah kurbanlarını kabul etsin" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir