• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
İtalya`da Kurban Bayramı sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA- İtalya`da yaşayan Faslı, Türkiyeli, Pakistanlı ve Güney Afrikalı çok sayıda Müslüman kurban bayramı namazı için sabahın erken saatlerinde Mevlana Camiinde toplandı.

Mevlana Camisinde toplanan müslümanlara Hz. İbrahim`in (a.s) hayatını anlatan Yahya Hoca, Haccın önemi ve kurbanın anlamı ve hakkında hutbe verdi. Kurbanın teslimiyet olduğunu ifade eden Yahya Hoca, "Sevmek ve cömert davranmak ilahi bir nimettir ancak hain olmak ve nankör davranmak ilahi bir gazaptır.Bu da Müslümana gitmez. Kardeşini sormak,korumak,ona karşı iyi niyet beslemek Müslümanın vazifesidir.Ona ilahi bir emirdir.``dedi.

Yahya Hoca,``Bayram sevinçleri paylaşmanın adıdır.Müslümanın müslümana bakan güler yüzüdür,şefkat yüzüdür.Kardeşliğimizin ihyası için Hacc ve Kurbanın en asli şekliyle icra olunması temennisiyle bayramlar kardeşlik içindir.`` İfadelerini kullandı.

İbrahim gibi nefsinizi kurban edin


Yahya Hoca konuşmasına şu sözlerle devam etti:``Kurban ettiğiniz yalnızca bir hayvan olmasın.Azgınlaşan,haddi aşan,isyana kalkan heva ve hevesinizi
kurban edin.Kirlenen duygularınızı ilahi davete kurban edin.Bencil,faşizan duygularınızdan sıyrılmadığınız müddetçe tüm kubanlıkların kanı sizin için aksa asla önem taşımaz.Onların ne etleri ne kanları Allah`a ulaşmaz.O`na sadece takvanız ulaşır.Size müslüman olmayı nasip ettiği için Allah`ı büyük tanıyasınız diye hayvanları istifadenize verdi.Ey Resul güzel davrananları müjdele.(Hacc,37)
Sözün bittiği yer,nice keskin bıçakların köreldiği nokta,nice kanların ve etlerin değer taşımadığı bir terazi.Takva yani Allah`a sunma.Allah için kan akıtmak ve hidayet nimetinden dolayı şükür etmek.Yani İbrahim gibi teslim olmak demektir.İbrahim gibi nefsini kurban etmeliyiz.Ben yüzümü Alemlerin Rabbi olan Allah`a çevirdim.Ben bir olan Allah`a inanırım,müslümanım asla ve asla Allah`a eş koşanlardan değilim,demek takvadandır.``dedi.

Namazın ardından bayramlaşmak için saf tutan Müslümanlar, birbirileriyle el sıkışıp kucaklaşarak bayramlaştı.Camideki musafahadan sonra müslümanlar Mevlana Camisinde hazırlanan kahvaltılarını yaparak ev ev ziyaretlere başladılar. (Yunus Can-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir