• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
PKK`ya  `çözümü bitir` Baskısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buna göre yabancı ülkelerin istihbarat örgütleri PKK`nın Avrupa`da bulunan yöneticileriyle çözüm sürecinin başladığı ilk günden bu yana temas halinde. Bu görüşmelerde Avrupa`daki PKK`lılara, çözüm sürecinin PKK`ya bir şey kazandırmayacağı, PKK`nın çözüm için yanlış zamanlamayı seçtiği, örgütün silah bırakmaması gerektiği, silah bırakmazsa ileride örgüte kazanımlar sağlanacağı şeklinde telkinlerde bulunuyor.

BDP`LİLERLE GÖRÜŞME
Çözüm sürecinin bitirilmesine yönelik telkinler bundan ibaret kalmadı. Türkiye`de bulunan bazı misyon temsilcilerinin BDP`lilerle görüşmelerinde çözüm süreci aleyhine telkinlerde bulunduğu, çözüm sürecinde atılan adımları eleştirdiği öğrenildi. PKK`ya bu konuda yapılan görüşmelerin daha çok Kandil`de gerçekleştirildiği öğrenildi. Sabah Gazetesi`nin haberine göre, birden fazla bölge ülkesi ile bazı Avrupa ülkelerinin istihbarat yöneticilerinin Kandil`e bizzat giderek örgüt yöneticileriyle görüştüğü ve benzer telkinlerde bulunduğu tespit edildi. Üst düzey bir yetkili PKK`nın yabancı istihbarat örgütleri için "altın yumurtlayan tavuk" olduğunu söyledi. "Bundan vazgeçmek istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

ATALAY`DAN İŞARET
PKK`ya çözüm sürecini bitirmesi konusunda telkin yapıldığıyla ilgili ilk işareti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay vermişti. Atalay "Elimizde bir sürü bilgiler var. Gidip terör unsurlarıyla görüşen, çözüm sürecini bıraktırmaya teşvik eden istihbarat raporları var, yabancı ülkelerin. İlk defa Türkiye kendi başına bu sorunlarını çözecek, bundan rahatsız olanlar var, Batı`da vesaire" ifadelerini kullanmıştı.

RUTİN ZİYARET
Bu arada hükümetin, çözüm süreciyle ilgili kritik bir kararı gündemine aldığı öğrenildi. BDP heyetlerinin İmralı`ya yaptığı ziyaretlerin belirli aralıklarla ve rutin periyotlarla gerçekleştirilmesiyle ilgili değerlendirme yapılıyor. Hükümet bu konuda bir karara varırsa bugüne kadar İmralı`ya 11 ziyaret gerçekleştiren BDP`liler, belirli periyotlarla İmralı`ya giderek görüşme gerçekleştirecek.
 

sabah

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir