• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Hollanda`da Kurban Bayramı coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LAHEY - Avrupa`nın tamamında olduğu gibi Hollanda`da Müslümanlar büyük bir coşkuyla Kurban Bayramını kutluyor.

Müslümanların yoğun bir şekilde yaşadığı Lahey`de (Den Haag) Müslümanlar Kurban Bayramı Namazını kılmak için camilere akın etti. Camilere sığmayan Müslümanlar, camii dışında veya ayarlanan alternatif yerlerde bayram namazlarını eda ettiler.

Müslümanların tercih ettiği camilerden biri olan Hicret Camii tamamıyla dolduğu için camii dışında da Müslümanlar namazlarını eda ettiler.

Bayram coşkusuyla akın akın camilere koşan Müslümanların mağdur olmaması için Hicret Camii yetkilileri camii karşısında bulunan Yunus Emre Okulu`nun spor salonu ve sınıflarını uygun hale getirerek Müslümanların bayram namazını kılmaları sağlandı. Okulu da tamamen dolduran Müslümanlar Bayram namazını kıldıktan sonra okunan hutbeyi dinlediler.

Okunan hutbede, Kurban Bayramı`nın önemi ile Müslümanlar arasında vahdet ve kardeşliğin önemine değinildi.

Namazın bitmesiyle camii ve okulun içinde ve dışında Müslümanlar birbirileriyle bayramlaştılar.

Hicret Camii cemaati arasında gelenek haline gelen bayram namazlarından sonra ev davetleri bu bayramda da uygulandı. Namaz akabinde hayırsever Müslümanlar tarafından camii cemadatından gruplar halinde evlerine davet edilerek yemek ikramında bulunuldu.

Kardeşlik ve vahdetin pekiştiği bayram etkinlikleri sılayı aratmayacak şekilde ev ziyaretleriyle devam ediyor. (Ali Aslan Işık - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir