• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Suriyeli mülteciler kasap olarak çalıştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye'de uzun süredir devam eden iç savaş nedeniyle yurdunu terk eden birçok Suriyeli muhacir değişik ülkelere sığınmış durumda.Çok zor şartlar altında hayatını sürdürmeye çalışan Suriyeli muhacirler ellerinden geldiğince bir iş bulup ailelerinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Kurban Bayramında kurban kesimini fırsat bilen birçok Suriyeli muhacir kurban keserek ailesinin geçimi için para kazanmaya çalışıyor.

Buruk bir bayram sevinci yaşadıklarını belirten Velid Hatip gerçek bayramlarının Suriye'nin özgürleştiği gün olduğunu ama yine de aileleriye beraber sağ salim oldukları için Allah'a şükrettiklerini söyledi.

Akçakale çadır kentinde kalan ve Halepten gelen Eymen ise kasaplık mesleğini bildikleri için ailelerine katkıda bulunmak üzere kurban kesimi yaptıklarını söyledi Eymen, bayramın kendileri için diğer günlerden çok farklı olmadığını bunun sebebinin ise Suriye'nin içine düştüğü hal olduğunu belirtti.

İdlipten gelen Ahmet ise Türkiye'deki halktan razı olduklarını kasaplık yapmak için geldiklerini ülkelerindeki savaştan dolayı hüzünlü olduklarını gerçek bir bayram sevinci yaşayamadıklarını ifade etti.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir